Date revizuite. Spania raportează o creștere a deceselor în rândul pacienților cu COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spania_cazuri_covid
spania_cazuri_covid

O creştere cu peste o mie de cazuri numărul deceselor în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus a fost raportată de Spania, după ce autorităţile au revizuit datele. Asta după ce, în contextul schimbării metodei de înregistrare a datelor, bilanțul victimelor fusese la începutul lunii iunie de la 27.136

 

Potrivit datelor anunțate, la nivel național, bilanțul deceselor legate de infecția cu noul coronavirus a ajuns la 28.315. La sfârșitul lunii mai, Guvernul spaniol ceruse regiunilor să renunțe la practica grupării deceselor, ci să raporteze individual și cu date precise cazurile celor infectați cu noul coronavirus care au decedat. Această decizie a dat naștere multor controverse, unor situații de întârziere în raportarea victimelor, precum și unor acuzații de dezinformare la adresa Guvernului de la Madrid, ,informează La Vanguardia.

Astfel, reprezentanții opozițiie l-au acuzat pe premierul Pedro Sanchez că ascunde numărul real al victimelor. Asta și în condițiile în care, la nivel național, a fost înregistrat un plus de aproximativ 43.000 de decese de la jumătatea lunii martie, față de media ultimilor zece ani. Epidemiologul-şef al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon, a declarat că ''nu există nicio confirmare că noul coronavirus'' a provocat aceste decese suplimentare.

Cu toate acestea, autoritățile de la Madrid nu au raportat încă numărul deceselor înregistrate în azilele de bătrâni. Potrivit celor mai recente date, Spania a înregistrat peste 292.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind a șasea cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel