Daniel Zamfir anunță că sunt parlamentari ALDE care vor vota moțiunea de cenzură

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat luni că, indiferent de poziția pe care și-au exprimat-o liderii ALDE și PMP, vor fi parlamentari ALDE care vor vota moțiunea de cenzură pentru a-și arăta nemulțumirea față de Executivul condus de Ludovic Orban. 

"Șanse foarte mari. Mai trebuie un vot ca moțiunea să fie adoptată. Cred că nu va fi nici o problemă ca un vot, poate chiar mai multe să vină în favoarea moțiunii (...). Chiar dacă celelalte partide, cum ar fi ALDE, PMP, s-au exprimat, președinții lor, împotriva moțiunii de cenzură, vă rog să observați pozițiile publice pe care le au mulți dintre parlamentarii ALDE, spre exemplu, care sunt total nemulțumiți de felul în care domnul Ludovic Orban conduce astăzi Guvernul României și nu am nici un fel de îndoială că vor fi parlamentari de la ALDE, care vor vota moțiunea de cenzură", a declarat la RFI Daniel Zamfir.

Senatorul PSD a afirmat că președintele României va trebui să desemneze un nou prim-ministru dacă moțiunea va trece, în funcție de majoritatea nou formată în Parlament.

"Dacă moțiunea va trece, sigur că așteptăm ca președintele României să desemneze un nou prim-ministru, în funcție de noua majoritate parlamentară care va fi prezentată. Președintele interimar al PSD-ului a și propus la un moment dat ca până la alegerile la termen să fie un Guvern de uniune națională, propunerea a fost respinsă de președintele României. Nu știu, vom vedea", a mai precizat Daniel Zamfir, potrivit Mediafax.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR critică guvernarea PNL pentru asumarea răspunderii alegerii primarilor în două tururi de scrutin și pentru nerespectarea principiilor democratice. Moțiunea a fost numită "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel