Dani Alves, condamnat pentru viol

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Dani Alves, fotbalist brazilian, fost jucător la Barcelona, a fost găsit vinovat de viol la sfârșitul săptămânii și a fost condamnat de către o instanță din regiunea Catalonia la patru ani și jumătate de închisoare. Procurorul ceruse pentru fostul fundaș al Barcelonei o pedeapsă de nouă ani de închisoare. Instanța Supremă care l-a condamnat pe brazilian a hotărât ca victima agresiunii să primească 150.000 de euro daune. În plus, instanța a impus cinci ani de eliberare supravegheată. După executarea pedepsei, fotbalistul are interdicția de a se apropia de locuința victimei sau de locul de muncă al acesteia pe o rază de 1.000 de metri. Comunicare cu victima îi este interzisă lui Alves pentru o perioadă de nouă ani și șase luni. Mai mult, instanța a hotărât ca pedeapsă și descalificarea specială din exercitarea locului de muncă, a funcției publice, a profesiei sau a meseriilor legate de minori pe o perioadă de cinci ani.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Pe tot parcursul procesului, Dani Alves a considerat că este nevinovat și a susținut că a fost o relație consensuală. Fapta s-a petrecut în decembrie 2022, într-un club de noapte din Barcelona.

Alves, unul dintre cei mai decorați fotbaliști ai generației sale, a fost arestat în ianuarie 2023 și a rămas în arest preventiv până la sfârșitul procesului. Ca o consecință a arestării sale de la începutul anului trecut, el a fost concediat de la clubul mexican UNAM.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel