Dăncilă vrea revizuirea Constituției. Grup de lucru la Parlament

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că social-democraţii au propus la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis formarea unui grup de lucru la nivelul Parlamentului pentru revizuirea Constituţiei, punctând că nu susţine organizarea referendumului pentru revizuirea Legii fundamentale concomitent cu un alt scrutin. 

"Am reiterat poziţia PSD, şi anume că rezultatul votului este foarte important, că dincolo de declaraţii este important să dăm dovadă de acţiune pentru a pune în practică cât mai repede rezultatele acestui referendum consultativ. Având în vedere că referendumul este unul consultativ, trebuie să trecem la lucruri concrete. De aceea, am propus domnului preşedinte Iohannis formarea unui grup la nivel de Parlament, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care să discute cu toate partidele politice, pentru că este nevoie de consens, avem nevoie de două treimi pentru a putea pune în practică aceste obiective şi să facem operaţional cât mai repede acest grup, să facem primii paşi, astfel încât această revizuire a Constituţiei să fie pusă în practică cât mai repede. Ne dorim în acelaşi timp ca referendumul să nu se suprapună peste alegeri, având în vedere că acest lucru încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia", a spus Dăncilă după consultările delegaţiei PSD cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Dăncilă susține implementarea rezultatelor referendumului, deşi nu a votat



Dăncilă a menţionat că Marcel Ciolacu va începe chiar de joi formarea grupului. Ea a explicat şi motivele pentru care susţine implementarea rezultatelor referendumului, deşi nu a votat la consultarea populară din 26 mai.

"Vă reamintesc că prima dată am spus că voi vota la referendum. După declaraţiile domnului preşedinte, cu un atac la Guvern şi legarea referendumului de proasta guvernare, am spus că nu vreau să politizez referendumul şi că nu voi vota. Am văzut votul şi pentru mine este important ce vor cetăţenii, ce vor românii. Pentru că am avut o participare mare la referendum, pentru că românii îşi doresc acest lucru, este normal să ascultăm de voinţa lor", a precizat Dăncilă.

Prim-ministrul a opinat că o revizuire extinsă a Constituţiei poate fi discutată, de asemenea, în cadrul grupului de lucru care va fi alcătuit.

"Cred că pentru a fi o revizuire a Constituţiei extinsă - şi nu spun că acest lucru nu ar fi bun sau ar fi bun - trebuie făcută o analiză. Trebuie acest consens, pentru că dacă nu avem aceste două treimi bineînţeles că nu putem să vorbim despre o revizuire a Constituţiei extinsă. Dar poate ar fi bine ca alături de cele două obiective menţionate la referendum să avem în vedere şi alte lucruri, dar acest lucru presupune din nou dialog, discuţii, aşezarea la masă şi să vedem ce e bine să modificăm, ce susţinere avem pentru fiecare modificare şi cred că acest lucru se poate realiza în cadrul discuţiilor în grupul de lucru pe care îl vom forma", a menţionat Dăncilă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel