Dăncilă: Vom monitoriza Guvernul pentru a preveni ABUZURILE

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va avea un grup format din foști miniștri și alți specialiști social-democrați care să monitorizeze activitatea Guvernului Orban, pentru a preveni abuzuri, precum participarea, marți, a lui Klaus Iohannis la preluarea mandatelor noilor miniștri. 

"Acest președinte dictator nu a acaparat doar Guvernul, ci și sediile și tribunele ministerelor pe care le folosește ca să atace singurul competitor rămas, PSD, față de care a dezvoltat o obsesie dusă la extrem. Este uluitor. În niciun stat european nu ar fi permis un asemenea amestec al instituției președintelui în activitatea Executivului. Un președinte candidat, al cărui dosar are termen între cele două tururi vine să-i bage pe ușa Palatului Victoria pe cei doi miniștri de la Justiție și de la Interne", a declarat, marți, Viorica Dăncilă, la sediul PSD, potrivit Mediafax.

Liderul social-democrat a precizat că acest grup de lucru va prezenta periodic un raport privind derapajele Cabinetului Orban.

"Pentru a preveni toate aceste abuzuri și toate aceste nedreptăți pe care Iohannis și Guvernul său le pregătesc românilor PSD va forma un grup care va monitorizar constant activitatea Guvernului Orban. Grupul va fi format din foști miniștri și alți specialiști în diverse domenii ai PSD și va prezenta rapoarte periodice cu privire la derapajele acestui Guvern. Am spus foarte clar că ne vom asuma cu maximă seriozitate rolul de opoziție", a explicat Dăncilă.

"Nu o vom face doar politic, ci și prin acțiuni concrete menite să sprijine și să apere românii de toate aceste măsuri injuste, crude, care au indus o stare generală de nesiguranță și de teamă", a conchis fostul premier.

Klaus Iohannis a participat, marți, alături de premierului Ludovic Orban, la ceremoniile de preluare a mandatelor ministrului de Externe Bogdan Aurescu, ministrului Apărării Nicolae Ciucă, ministrului Justiției Cătălin Predoiu și ministrului de Interne Marcel Vela.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel