Dăncilă, la Suceava: „S-au făcut drumuri, s-a investit în școli”. Cineva a CONTRAZIS-O

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Viorica Dăncilă a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit la un moment dat și despre metrul de autostradă care a fost construit în semn de protest de omul de afaceri Ștefan Mandachi, premierul afirmând că sunt „campanii pentru imaginea publică”. 

În replică, un jurnalist i-a spus că acel metru de autostradă reprezintă mai mult decît a făcut Guvernul în materie de autostrăzi în Moldova.

Viorica Dăncilă: „Vă rog frumos, aceste campanii pentru imagine publică ... S-a făcut un metru de autostradă. A adus plus valoare pentru zona respectivă? Noi nu vorbim despre un metru de autostradă.”

Jurnalist: „Este mai mult decât a făcut Guvernul în zona asta, să știți.”

Viorica Dăncilă: „Bun. Decât a făcut Guvernul în zona aceasta. Și vreți să rămânem cu un metru de autostradă? Noi vrem să găsim soluții pentru a nu rămâne cu un metru de autostradă. Nu înseamnă că vreau să critic pe cei care au făcut acest lucru. Nu vreau să critic pe nimeni, pentru că nu cred că este o abordare corectă, dar ne mobilizăm pentru a face mult mai mute lucruri.”

 

Dăncilă a insistat că „s-au făcut kilometri de drumuri județene”

 

Mai mult, Dăncilă a insistat, susținând că prin programele de investiții PNDL 1 și PNDL 2 „s-au făcut kilometri de drumuri județene, de drumuri comunale, s-a investit în școli”, potrivit Pro TV.

Afirmațiile premierului au fost contrazise de jurnaliștii locali, care au invitat-o pe Dăncilă să meargă prin județ, să vadă cu personal drumurile pline de gropi și cele 200 de școli cu veceu în curte.

Viorica Dăncilă: „Și încă ceva: se face referire doar la metrul de autostradă. Mergeți în județ! Prin PNDL 1 și PNLD 2 s-au făcut kilometri de drumuri județene, de drumuri comunale, s-a investit în școli, s-a investit în apă și canal. Toate acestea, să știți că sunt tot investiții și tot din fonduri guvernamentale. Și să știți că anul trecut a fost pentru prima dată când toate fondurile pentru PNDL 2 au fost date către comunitățile locale. Și puteți să-i întrebați pe primari, indiferent de culoarea lor politică.”

Jurnalist: „Doamna premier, noi mergem prin județ în fiecare zi și vă invităm pe dumneavoastră să vedeți cum arată cele 200 de școli cu veceu în curte, drumurile pline de gropi...”

Viorica Dăncilă: „Eu știu, dar ar trebui să aveți o abordare corectă. Noi n-am spus că nu mai sunt lucruri de făcut. Mai sunt lucruri de făcut. Dar haideți să avem o abordare și de ceea ce s-a făcut, să luăm și ceea ce s-a făcut și să vedem și ceea ce mai e de făcut. Eu sunt de acord cu dumneavoastră, mai sunt școli în care trebuie să investim. Noi ne-am propus să nu mai avem nicio școală cu veceu în curte și vrem să ducem aceste lucruri la bun sfârșit.”

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel