Dăncilă, interes pentru un centru de medicină tradiţională chineză în România

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă e interesată acum de proeicte de tip parteneriat public privat cu diverse companii din China, dar şi pentru deschiderea unui centru de medicină tradiţională chineză în România. Asta, în contextul în care spitalele regionale promise de Guvern mai au mult până să fie realizate. Viorica Dăncilă a avut vineri o întrevedere cu premierul chinez, Li Keqiang.

Întâlnirea a avut loc în marja Summitului şefilor de guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală şi de Est - China, care are loc la Dubrovnik, în Croaţia.

Potrivit unui comunicat de presă, cu acest prilej, au fost abordate teme de interes ale agendei bilaterale, în contextul aniversării, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Populară Chineză şi a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare.

"Şefii celor două guverne au exprimat angajamentul de a continua de o manieră pragmatică, deschisă şi eficientă, dialogul politic, proiectele de cooperare şi contactele inter-umane în domeniile consacrate. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit informaţii despre recentele modificări aduse legislaţiei privind parteneriatul public privat şi a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip PPP. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a exprimat interesul pentru deschiderea unui centru de medicină tradiţională chineză în România. Au fost discutate, de asemenea, evoluţii recente în relaţiile UE-China. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China şi implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018", se arată în comunicat.

Sursa citată mai menţionează că Li Keqiang şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care România îşi exercită primul său mandat la Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, adresând felicitări pentru rezultatele obţinute până în prezent.

"Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat exporturile de produse agricole româneşti către R.P. Chineză, cooperarea în domeniul energetic, Iniţiativa Belt and Road. Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi privind perspectivele formatului de cooperare 16+1, prilej cu care premierul României a propus ca Republica Moldova să devină membru al acestei iniţiative. Viorica Dăncilă a adresat omologului chinez invitaţia de a efectua o vizită oficială în România. Totodată, înaltul oficial român a primit invitaţia de a efectua o vizită în Republica Populară Chineză", se menţionează în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel