Dăncilă insistă cu Gîrbovan: "Aș propune-o din nou"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că ar propune-o din nou pe Dana Gîrbovan pentru funcţia de ministru al justiţiei, dar nu ştie dacă aceasta mai doreşte să accepte acest post. 

"Eu am fost foarte bucuroasă când Dana Gîrbovan a acceptat să vină ministru al justiţiei. Am vrut un magistrat care cunoaşte foarte bine modul de lucru, un magistrat care se bucură de respectul celorlalţi, am vrut o persoană independentă, pentru că nu trebuie numai să afirmăm că vrem independenţa justiţiei, aceasta trebuie într-adevăr să se realizeze. Şi cred eu că prin propunerea pe care am făcut-o şi modul în care s-a prezentat Dana Gîrbovan, cele 12 puncte cu care a venit în faţa cetăţenilor, a demonstrat acest lucru. Vom discuta mâine şi vom vedea care este decizia finală", a afirmat Dăncilă, la o conferinţă de presă, întrebată dacă doreşte pentru postul de ministrul al justiţiei o persoană independentă politic.

Întrebată dacă o va propune din nou pe Dana Gîrbovan pentru această funcţie, Dăncilă a răspuns: "Eu aş propune-o, dacă ar fi după mine aş propune-o cu toată deschiderea şi cu toată încrederea pe doamna Gîrbovan, nu ştiu dacă mai vrea domnia sa. Eu cred că un om cu atâta experienţă, un om care a lucrat atât de mult în acest domeniu nu a primit cu foarte multă deschidere un refuz fără nicio explicaţie".

Viorica Dăncilă a precizat că o decizie va fi luată la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel