Dăncilă, GAFĂ în fața UE. Mureșan: S-a făcut de râs. S-a trezit că vrea să aducă...

Narcis Popa |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan îi cere premierului Viorica Dăncilă explicații privind declarația din Parlamentul European referitoare la intenția României de a găzdui o agenție europeană pentru securitate cibernetică. Acesta spune că agenția are deja sediul în Atena, capitala Greciei.

"Incompetență guvernamentală: prim-ministrul Viorica Dăncilă vrea ca România să găzduiască o agenție europeană care are deja un sediu! Guvernul PSD - ALDE a ratat în ultimii doi ani șansa de a găzdui două instituții europene importante: 1. Agenția Europeană pentru Medicamente, relocată în 2017 din Marea Britanie din cauza Brexit-ului. România avea șanse să obțină această relocare, dar s-a prezentat cu o candidatură extrem de proastă, cu o propunere de sediu greu accesibil și, astfel, n-a avut nicio șansă în fața celorlalți competitori. 2. Autoritatea Europeană a Muncii, înființată la începutul anului, pentru care Guvernul nici măcar nu și-a depus candidatura, deși România era favorită să câștige concursul de găzduire și deși le-am cerut public în două rânduri să-și depună candidatura", a scris, vineri, pe Facebook, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Mureșan transmite că premierul Viorica Dăncilă "s-a făcut de râs", marți, în Parlamentul European, cerând ca România să găzduiască Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică (ENISA), care va avea sediul în Grecia.

"Acum, prim-ministrul Dăncilă s-a trezit că vrea să aducă o instituție europeană pe teritoriul României, doar că s-a făcut de râs cerând marți, chiar în plenul Parlamentului European, ca țara noastră să găzduiască o agenție care are deja un sediu. Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică (ENISA), despre care vorbește doamna prim-ministru, va prelua responsabilitățile actualei Agenții a Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor, conform unui regulament al Consiliului UE și al Parlamentului European din 17 aprilie, adoptat chiar în timpul Președinției române =>> https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/... Același nou regulament spune că, citez, «reprezentanții statelor membre au decis că ENISA își va avea sediul într-un oraș din Grecia care urma să fie stabilit de guvernul elen. Statul membru gazdă al ENISA ar trebui să asigure cele mai bune condiții posibile pentru funcționarea optimă și în mod eficient a ENISA.» Astfel, chiar dacă se modifică rolul și denumirea agenției, sediul rămâne tot pe teritoriul Greciei. În prezent, Agenția pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor are sediul la Atena, iar, la 1 aprilie, a deschis un nou birou de lucru în Heraklion", a scris eurodeputatul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel