Dăncilă, Firea și Tăriceanu se înghesuie la prezidențiale. Pe cine vrea Ponta să susțină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Negocieri eșuate între PSD, ALDE și Pro România. Viorica Dăncilă, Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta nu au căzut de acord să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de înscrierea oficială a candidaţilor la cea mai înaltă funcţie în stat, partidele de la putere nu par dispuse să susţină aceeaşi persoană. Ultimele discuţii dintre partide nu i-au făcut pe liderii politici să se răzgândească, în condiţiile în care nici PSD, nici ALDE nu vor să renunţe la propriul candidat.

Cu nicio concluzie comună, doar partidul lui Victor Ponta e dispus să facă o alianţă şi asta doar în anumite condiţii, potrivit Știrile PRO TV. Şeful Pro România l-ar susţine pe Călin Popescu-Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni, dacă iese de la guvernare. Doar ca şeful ALDE nu vrea să renunţe la putere. După ultimele negocieri cu PSD şi Pro România, Calin Popescu-Tăriceanu îşi doreşte să candideze la şefia statului, chiar şi fără susţinerea politică a celorlalte partide.

În tot acest timp, Viorica Dăncilă se îndreaptă spre o candidatură oficială, mai ales ca Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au renunţat la idee, lăsându-i astfel cale liberă şefei de partid.

Potrivit ultimelor sondaje din interiorul PSD, Viorica Dăncilă are cea mai bună cota în rândul social-democraţilor, deşi cu un scor foarte mic - doar 11% la încredere.

"Avem nevoie de alianţe. Avem nevoie de alianțe, de discuţii cu liderii celor două partide, unul dintre partide fiind partenerul nostru de guvernare", a spus duminică premierul. Ea mai are însă o piedică. Gabriela Firea vrea şi ea să candideze la preşedinţia României. Decizia finală o va lua Comitetul Executiv al PSD, în şedinţa de marţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel