Dăncilă: Dacă lângă Antipa e locația bună, acolo vom înființa Muzeul Holocaustului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul Dăncilă nu dă înapoi în ceea ce privește locul pentru construirea Muzeului Holocaustului, în ciuda protestelor venite de la societatea civilă și academică.

Premierul Viorica Dăncilă susține că locul identificat pentru Muzeul Holocaustului este lângă Muzeul Antipa. 

Ea spune că dacă se va dovedi că acesta este cel mai potrivit, acolo se va construi Muzeul Holocaustului, deși vineri inclusiv președintele Camere Deputaților, Marcel Ciolacu, membru PSD, spunea că nu este o idee bună.

De altfel, Dăncilă ignoră toate semnalele primite în acest sens, inclusiv din partea unor personalități ale societății civile care au cerut Guvernului să renunțe la intenția construirii Muzeului Holocaustului în curte la Antipa.

„Vrem să înființăm Muzeul Holocaustului. Sunt două variante de hotărâre de guvern sau inițiativă legislativă. Trebuie să avem amândouă variantele în prim-plan și vom da o HG și propunerea legislativă pe care o vom susține. E un lucru pe care l-am promis și pe care trebuie să-l ducem la bun sfârșit. Locația e identificată lângă Antipa, vom vedea dacă e o locație bună. Daca e o locație bună, acolo vom înființa Muzeul Holocaustului”, a declarat, sâmbătă, Viorica Dăncilă.

Guvernul, în ciuda protestelor, vrea să creeze un complex muzeal care să cuprindă Muzeul Naţional al Satului «Dimitrie Gusti», Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa».

Inclusiv reprezentan'i ai comunității evreiești s-au pronun'at împotriva locului identificat de guvern, dar se pare că Dăncilă nu ține seama de nimic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel