Dăncilă, REVOLTATĂ în timpul şedinţei de Guvern: "INACCEPTABIL! O atitudine INTOLERABILĂ!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: gov.ro
Sursă foto: gov.ro

Viorica Dăncilă şi-a început în forţă şedinţa de Guvern de astăzi, cu precizarea că l-a schimbat din funcţie pe fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, spunând că "este intolerabilă atitudinea dispreţuitoare a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic nu funcţionează".

"Modul în care au fost gestionate problemele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabilă atitudinea dispreţuitoare faţă de pacienţi şi medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic din Sănătate nu funcţionează, dar şi să găsească soluţii pentru remedierea problemelor. Am decis schimbarea preşedintelui interimar al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, şi la propunerea ministrului Sănătăţii l-am desemnat preşedinte pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem şi care a implementat cardul naţional de sănătate. Aştept de la noul preşedinte soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din Sănătate şi împreună cu ministrul Sănătăţii să acţioneze pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi accesul mai bun al pacienţilor la medicamente", a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Aceasta a adăugat că una dintre misiunile noii conduceri a CNAS este "să se asigure că fondurile alocate Sănătăţii sunt cheltuite eficient", în condiţiile care, a subliniat ea, este o instituţie-cheie în cadrul sistemului de sănătate din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel