Dăncilă, despre fetele răpite din Caracal: "Fără MILĂ, declar RĂZBOI împotriva criminalităţii!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a făcut declaraţii, la Palatul Victoria, la aproape o săptămână după aflarea cazului Alexandrei Măceşanu, adolescenta răpită în Caracal.

"Se împlinesc deja cinci zile de când vestea cutremurătoare a întâmplărilor din Caracal ne-a lovit. E un caz şocant care ne-a zguduit pe toţi. Cu toţii suntem, înainte de orice, oameni. Este firesc să ne doară imaginea unei cruzimi de nedescris, dar şi a unei incapacitatăţi din partea celor care ar fi trebuit să acţioneze cu responsabilitate pentru siguranţa şi viaţa unui copil.

Din păcate, nu putem da timpul înapoi, iar cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a vorbi despre durere. Nu putem da timpul înapoi, dar putem privi înainte. România trebuie să depăşească foarte repede acastă criză a instituţiilor răspunzătoare de siguranţa cetăţeanului, să reparăm ce e de reparat, să înlocuim ce e de înlocuit, să le facem cât mai repede săă funţioneze aşa cum ar fi trebuit să funcţioneze acum cinci zile şi din păcate, nu au făcut-o", a spus Viorica Dăncilă, în prima parte a discursului său.

 

Viorica Dăncilă: "Dacă nu faci totul să le salvezi, porţi o parte din vina morţii lor"

 

Dăncilă cheamă alături mai multe forţe, printre care şi ONG-urile.

"Trebuie să ne adunăm toate forţele, instituţii ale statului, forţe politice, ONG-uri, români, să luptăm împotriva criminalităţii. (...) Putem să mişcăm lucruri, putem porni reforme şi asta vom face".

Aceasta mai spune că cei care au viciat procesul de salvare trebuie să plătească şi legal.

"Când vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare al copilului, este obligatoriu ca organele de justiţie să acţioneze.Cei vinovaţi trebuie să suporte implicaţiile legale. Toţi funcţionarii statului care au ca atribuţie de serviciu siguranţa cetăţeanului, salvarea oamenilor, trebuie să înţeleagă că în cazul ca cel al Luizei şi Alexandrei, dacă nu faci totul să le salvezi, porţi o parte din vina morţii lor şi vei fi judecat pentru asta".

 

Viorica Dăncilă declară RĂZBOI: "Ţara noastră nu aparţine criminalilor"

 

Viorica Dăncilă a mai spus că declară război criminalităţii.

"Revolta oamenilor din aceste zile este justificată, însă românii nu trebuie să se teamă. Ţara noastră nu aparţine criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanţilor de persoane.

Mă voi implica personal în această reformă. Voi urmări şi voi coordona toate eforturile de eradicare ale acestor fenomene fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări, declar război împotriva criminalităţii. Aceste probleme nu sunt de ieri sau de azi, trenează de ani de zile şi nu putem vorbi de nevinovaţi. Vinovaţi sunt toţi cei care au putut să facă ceva şi nu au făcut.

Pe mine, ca femeie şi ca mamă, ceea ce s-a întâmplat la Caracal m-a zdruncinat. Dar sunt acea femeie şi mamă care are la dispoziţie pârghiile necesare pentru îndreptarea lucrurilor", a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel