Dancă: „PNL nu are o strategie de cooptări la nivel local și parlamentar. Sunt înțelegeri locale”

Ionel Dacă, șeful Cancelariei premierului, spune că PNL nu are o strategie de cooptări la nivel local și parlamentar: „Cei care vin alături de noi în acest demers sigur că nu este din inițiativa noastră, este inițiativa lor”.

Ionel Dancă spune la RFI, în contextul moțiunii de cenzură, că ”juriștii PSD-ului ori au încercat să facă doar un demers politicianist, care să arate dorința lor de a face opoziție la guvernare, fără să țină cont de instrumentele legale și constituționale pe care le pot folosi în acest demers ori pur și simplu, așa cum de altfel au făcut în tot acest timp, de când a început criza provocată de pandemia de Covid, încearcă cu orice chip să încurce și să saboteze acțiunea guvernamentală”.

Întrebat dacă PNL va accepta și alți parlamentari de la PSD, după cooptarea deputatei Emilia Meiroșu, șeful Cancelariei premierului Orban a răspuns: ”Nu există o astfel de acțiune din partea celor care au demisionat din PSD. Înțeleg că unul dintre parlamentarii care au demisionat a anunțat că dorește să activeze cu sprijinul grupului parlamentar PNL, dar nu există o decizie politică la nivelul partidului pentru cooptarea acestora în rândul PNL”.

 

Dancă: „Aaceste alegeri locale, în mare parte, este votat candidatul”

 

La remarca jurnalistului că deși oficial nu există o politică de racolări a PNL, acest lucru se întâmplă deja, cel puțin în plan local, Ionel Dancă a replicat: ”Nu există o strategie, așa cum nu a existat nici la nivel local. Nu a existat la nivelul partidului o astfel de strategie de cooptare la nivel local și nu există nici la nivel parlamentar, sunt înțelegeri locale, care în lumina unor calcule politice la nivelul zonelor respective, au dus la aceste înțelegeri. Totuși, PNL este un partid cu peste 1.100 de primari. Ne dorim ca la aceste alegeri să câștigăm cât mai multe mandate și să eliminăm din administrația locală, acolo unde s-a dovedit absolut nocivă influența PSD-ului și prin aceste alegeri noi dorim să schimbăm modul de administrare locală (...). Cei care vin alături de noi în acest demers sigur că nu este din inițiativa noastră, este inițiativa lor”.

Atenționat că PNL putea să-i refuze pe aleșii locali ai PSD care au intrat în Partidul Național Liberal, Ionel Dancă a spus: ”Dacă ei pot să sprijine la obținerea unui rezultat care să ducă la schimbarea modelului de administrație locală, într-un sens în care modelul de administrație liberală a dovedit că poate face performanță, este în interesul cetățenilor. Până la urmă, la aceste alegeri locale, în mare parte, este votat candidatul, sigur, cu o componentă politică, dar mai puțin importantă, este în primul rând candidatul. Din cei peste 1.100 de primari PNL care candidează la aceste alegeri, procentul este destul de mic al celor care au fost cooptați din alte zone politice, mulți dintre ei fiind anterior de fapt tot din PNL”.​

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a spus, marți, că sunt 135 de primari PSD care au trecut la PNL. De asemenea, tot marți deputatul Emilia Meiroșu și-a anunțat adeziunea la PNL.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy