Dana Gîrbovan și-a dat DEMISIA

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Dana Gîrbovan, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru Ministerul Justiției, a anunțat, în această dimineață, faptul că și-a dat demisia din magistratură.

„In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata", a scris Gîrbovan pe pagina de Facebook.

CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiției, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Șerban Valeca la portofoliul Educație, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, au spus surse din PSD.

Deciziile vin după o ședință a social-democraților care a durat aproape trei ore. Inițial o variantă discutată la întrunirea CEx a fost ca Florian Lixandru, actual secretar de stat în Ministerul Educației, să preia conducerea instituției, însă PSD a revenit asupra hotărârii.

PSD a propus ca Ana Birchall, în prezent ministru al Justiției, să fie vicepremier pentru parteneriate strategice. În locul acesteia, social-democrații au decis să o nominalizeze pe Dana Gîrbovan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel