Dan Negru: "Dacă recuperăm toți banii de la corupți, facem Hong Kong din București"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Dan Negru face o paralelă între consolidarea podului Grant din 1981, realizată cu bani confiscați de la un infractor și posibilitatea de a moderniza Bucureștiul cu banii murdari ai politicienilor condamnați. 

Povestea reală, a făcut și obiectul unui film: Secretul lui Bachus.

Iată mesajul lui Dan Negru:

"Am avut drum pe podul Grant și mi-am amintit de carnavalul cu "corupții" care au "înfundat" pușcăriile. Praf in ochi...Podul Grant a fost refăcut cu banii recuperați de la un infractor, Gheorghe Ștefănescu care a fost prins că a înșelat statul și a fost condamnat la moarte. "Delapidare cu consecințe deosebit de grave pentru economie" a fost acuzația. In 1981 l-au executat. S-a făcut și un film despre el, "Secretul lui Bachus" cu Ștefan Mihăilescu Brăila in rolul evazionistului Bachus. Cu banii recuperați de la Bachus, vreo 4 milioane de dolari, statul e reconsolidat Podul Grant. Cu banii recuperați de la ăștia de acu', Bucureștiul era Hong Kong," a scris Dan Negru pe Facebook.

Gheorghe Ștefănescu a ajuns un prosper om de afaceri în industria alcoolului. Acesta, deși avea doar cinci clase, ajunsese unul dintre cei mai bogați români. Ștefănescu "îndoia" vinul cu pastile și diverse arome și îl vindea la scară largă în România. Rețeaua sa de vânzare denumită "Bachus" împânzise toată țara. 

Prejudiciul calculat s-ar ridica în bani echivalenți la aproximativ 143 de milioane de euro. Ștefănescu a fost executat la Jilava, iar statul comunist i-a confiscat toți banii, pe care ulterior i-a folosit pentru consolidarea pasajului Grant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel