Dan Barna spune că nu va vota pentru Ludovic Orban

Narcis Popa |
Data publicării:

Preşedintele USR, Dan Barna a declarat joi seara că partidul său are ca obiectiv organizarea de alegeri anticipate şi nu va vota pentru învestirea unui nou guvern condus de Ludovic Orban.

Barna a apreciat că sunt "premise credibile", şanse de peste 50% pentru anticipate, însă este şi o posibilitate "reală" ca alegerile anticipate să nu aibă loc.

"Obiectivul e anticipatele, noi spunem asta de doi ani de zile, n-am schimbat nimic, nu ne-am răzgândit niciun moment. (...) În egală măsură, şi ieri seară preşedintele a spus-o, există posibilitatea reală ca anticipatele să nu se poată întâmpla. Ştim foarte bine că PSD nu este un 'partener' care să poată agrea lucrurile acestea, ceilalţi care ar fi susţinut anticipatele se sucesc, Ponta are un discurs contradictoriu de fiecare dată, şi există posibilitatea reală să nu se întâmple anticipate. Asta este obiectivul, spre asta tragem. Şi din această perspectivă (...), dacă vom avea un guvern, i-am cerut preşedintelui ca acel guvern trebuie să aibă ca prim obiectiv în programul de guvernare alegerea primarilor în două tururi, astfel încât dacă într-adevăr în Parlament se creează majoritate de blocat anticipatele şi de învestit guvern, acea majoritate să-şi asume primari în două tururi şi în felul acesta beneficiază şi românii de această criză care deocamdată pentru ei e doar un spectacol la televizor, ăsta e scenariul. Şi în acest context, în care foarte clar tragem pentru anticipate, nu vom vota guvernul Orban", a spus Dan Barna la Realitatea Plus.

El a adăugat că în situaţia în care nu se vor organiza anticipate şi va fi învestit un guvern, USR vrea să facă parte din respectivul guvern pentru a-şi urmări obiectivul privind alegerea primarilor în două tururi, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel