Dan Barna: „Nu vom intra în guvernul de tranziție”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dan Barna a declarat că nu există niciun dubiu că USR va vota „da” la moțiunea de cenzură pe care PNL a anunțat-o. De asemenea, liderul USR a spus că partidul său nu va intra la guvernare dacă guvernul Dăncilă pică și a precizat că USR va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen.

„După 3 ani de abuzuri, în sfârșit se întâmplă ce trebuia să se întâmple de mai mult timp. Vedem că această majoritate e în descompunere. ALDE încearcă în disperare de cauză să salveze ce se mai poate salva. (...) Dacă doamna Dăncilă va veni în fața parlamentului să solicite un vot de încredere probabil că vom vota împotrivă . PSD nu mai are legimitatea să guverneze în România, e mesajul pe care îl dăm de trei ani", a spus Dan Barna, președintele USR, la Digi24.

Legat de alegerile anticipate, Dan Barna a declarat că acestea „nu sunt imposibile dacă intrăm într-o logică de responsabilitate politică". „După ce s-a întâmplat în România e nevoie de alegeri anticipate. Ele ar putea fi organizate odată cu localele", precizează liderul USR.

„USR va susține parlamentar variantele de guvern generate după căderea guvernului PSD. Va fi un guvern de tranziție, care nu va putea să angajeze reformele mari. Poziția noastră e tranșantă acum. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetățenilor. (...) Ideea că am putea guverna alături de Tăriceanu și Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru", spune Dan Barna.

Legat de cine ar trebui să fie guvernarea de tranziție, Barna a spus: „Domnul Ludovic Orban își dorește să fie premier, poate fi una dintre opțiuni. Pot fi alte opțiuni, în funcție de decizia pe care o va avea președintele. Până la urmă și președintele trebuie să aibă un rol important în nominalizarea premierului".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel