Dan Barna candidează pentru un nou mandat la șefia USR. Cine sunt contracandidații săi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cinci membri ai USR s-au înscris în cursa pentru preşedinţia partidului, liderul formaţiunii urmând să fie ales prin votul tuturor membrilor.

În cursa internă s-au înscris Dan Barna, actualul preşedinte al USR şi candidatul Alianţei USR - PLUS pentru alegerile prezidenţiale, Cosette Chichirău, deputat şi preşedinte USR Iaşi, Vişinel Bălan, membru USR Giurgiu, Alexandru Cristian Surcel, preşedinte USR Sector 5, şi Liviu David, membru USR Balş.

Toate cele cinci candidaturi au fost validate de Comisia Electorală.

„Fiecare candidat a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declaraţii de avere şi interese, dar şi programul politic şi o declaraţie pe proprie răspundere de necolaborare cu Securitatea. Campania electorală internă durează până pe 31 august. Potrivit modificărilor aduse la Statutul USR, preşedintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor, vot care se va consuma electronic în perioada 1-3 septembrie. Dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (în cazul în care niciun candidat nu a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorală internă se va desfăşura în perioada 5-8 septembrie, urmând ca votul electronic să se desfăşoare în intervalul 9-11 septembrie", se arată într-un comunicat.

 

Congresul USR, convocat pentru data de 14 septembrie

 

Potrivit sursei citate, congresul USR, convocat pentru data de 14 septembrie, va valida rezultatul alegerii preşedintelui şi va consemna rezultatul alegerii celorlalţi membri ai structurii centrale de conducere, Biroul Naţional.

Statutul a fost modificat, astfel că la congresul din 14 septembrie va creşte numărul de membri ai Biroului Naţional, de la 21 la 25, pentru a se asigura o mai bună reprezentare a opiniilor în cadrul executivului USR, se menţionează în comunicat.

Din cei 25 de membri ai Biroului Naţional, unul este preşedintele USR, ales de toţi membrii partidului, iar ceilalţi 24 sunt aleşi de Congresul USR, printr-un vot ponderat, adică se iau în calcul rezultatele obţinute de filiale la ultimele alegeri, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel