Daily Mail, articol controversat despre românii din Anglia. Îngrijorare: "Tony Blair le-a deschis ușile"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Drapel România
Drapel România

Un articol recent din prestigioasa publicație Daily Mail arată îngrijorare în privința numărului mare de imigranți care ar pune presiune pe serviciile sociale și care ar schimba complet fața Marii Britanii. Printre ei sunt pomeniți românii și polonezii. 

Articolul vorbește despre zonele din Marea Britanie, acolo unde trei din patru copii născuți anul trecut ar proveni din părinți imigranți. 

Per total, 28.4 % dintre nașteri sunt ale familiilor de imigranți. Articolul este unul dur și părtinitor. Tony Blair este găsit "vinovat" de migrația masivă a est Europenilor și este acuzat că el a deschis porțile imigranților din Europa de Est.  Iată câteva pasaje din el: 

"Cei care au realizat campania au afirmat că statisticile reprezintă o ilustrare izbitoare a modului în care "migrația în masă schimbă fața țării - și pune o presiune suplimentară asupra serviciilor publice, inclusiv spitale, școli și locuințe."

Proporția de nașteri ale mamelor străine a crescut în fiecare an din 1990, când nivelul era de 11,6%. EA a crescut la 19,5% în 2004 - anul în care guvernul laburist condus de Tony Blair a deschis porțile migranților din Europa de Est.

Raportul arată: "Creșterea numărului de nașteri ale mamelor poloneze și românești este determinată, în primul rând, de mărirea numărului populațiilor poloneze și române care trăiesc în Marea Britanie".

ONS a afirmat că cifrele au arătat că nivelurile de fertilitate au fost mai mari în rândul femeilor imigrante.

Iată statisticile numărului de nașteri după naționalitatea mamei:

Polonia: 3.1 %

Pakistan: 2.5 %

România: 2%

India: 2 %

Bangladesh: 1.1 %

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel