Dacian Cioloș, SCRISOARE pentru Ursula Von Der Leyen

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dacian Cioloș, liderul europarlamentarilor din grupul Renew Europe, i-a cerut într-o scrisoare Ursulei Von Der Leyen să-și precizeze pozițiile asupra a trei teme „esențiale”, pentru a primi votul acestor deputați europeni în cursa sa pentru șefia Comisiei Europene.

Cioloş i-a transmis astăzi candidatei pentru președinția Comisiei Europene o scrisoare deschisă, potrivit HotNews.ro, după discuțiile acesteia din urmă cu o zi cu eurodeputații noului grup din Parlamentul European, din care face parte și Alianța USR-PLUS.

Fostul premier român arată că „apreciază faptul că Von Der Leyen susține Conferința despre viitorul Europei propusă de Renew Europe și echilibrul de gen în posturile de conducere ale Comisiei Europene, dar evidențiază și elementele care nu au fost pe deplin clarificate în întâlnirea de ieri cu eurodeputații noului grup".

„Pentru ca grupul să-i poată oferi susținere pentru votul din Parlamentul European, Von Der Leyen trebuie să răspundă mai concret la câteva întrebări esențiale din perspectiva valorilor și pe care Renew Europe le apără", se arată în această scrisoare deschisă.

Cele trei teme:

Statul de drept. Este nevoie de un angajament fără ambiguități al viitorului președinte a Comisiei referitor la instituirea unui mecanism similar MCV în toate statele europene.

Alegerea comisarilor. Viitorii comisari europeni trebuie să aibă o experiență politică solidă, competențe dovedite și să fie aleși în așa fel încât să existe un echilibru geografic pentru portofoliile cheie din viitoarea Comisie.

Conferința despre viitorul Europei. Este nevoie, dincolo de susținerea generală a Conferinței, de exprimarea unui punct de vedere mai aplicat al candidatei despre cum ar trebui să funcționeze și care ar trebui să fie rezultatele acestei comisii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel