Dacian Cioloș, despre declanșarea Articolului 7: "Cea mai dură acțiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Dacian Cioloș cosnideră că înlocuirea MCV cu medcanism și mai dur, reprezintă "cea mai dură acțiune a Comisiei Europene" pe care o poate lua împotriva actualului Guvern al României.

"Înlocuirea MCV cu o procedură mai drastică și posibilitatea, afirmată acum ferm, de activare a Articolului 7 reprezintă cea mai dură acțiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului României, de la începutul luptei PSD împotriva justiției și până astăzi.

Comisia Europeană transmite clar: ați încălcat de mult principii esențiale ale Uniunii, precum statul de drept și separația puterilor, am încercat să vă convingem să vă opriți, dar pentru că nu ați vrut mai există o singură soluție - sancțiunile. Iar sancțiunile pot fi dintre cele mai dure, de la blocarea fondurilor europene și până la suspendarea dreptului de vot al României în cadrul Consiliului.

De data aceasta, nu mai vorbim despre conflicte politice interne sau despre încercarea de a scăpa de o pedeapsă penală, ci despre o luptă directă între Dragnea și Uniunea Europeană, în care românii sunt luați ostatici de către un partid al penalilor și ținuți pe post de scut.

Pentru că nu mai avem nicio speranță în Guvern și majoritatea parlamentară, mai există un singur actor instituțional care poate opri în acest moment marginalizarea României în Europa: Curtea Constituțională. Le reamintim judecătorilor CCR că au jurat să apere Constituția, iar Constituția prevede clar, în Articolul 148, necesitatea blocării oricăror norme interne contrare principiilor europene.

Stimați judecători constituționali, declarați neconstituționale modificările aduse de PSD-ALDE-UDMR legislației penale. Altfel, veți purta pe umeri complicitatea la anularea celui mai mare pas înainte făcut de către România: integrarea în Uniunea Europeană", a scris Dacian Cioloș pe pagina de facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel