Cvadruplul campion mondial, Sebastian Vettel, a dezvăluit că se va RETRAGE din Formula 1 la finalul sezonului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cvadruplul campion mondial, Sebastian Vettel, a dezvăluit că se va RETRAGE din Formula 1 la finalul sezonului / Foto: Captură video youtube
Cvadruplul campion mondial, Sebastian Vettel, a dezvăluit că se va RETRAGE din Formula 1 la finalul sezonului / Foto: Captură video youtube

Sebastian Vettel a anunțat că se retrage din Formula 1 la finalul sezonului. Campionul a dezvăluit că se gândește să se retragă din acest sport pe fondul îngrijorărilor legate de schimbările climatice și de mediu

Pilotul în vârstă de 35 de ani va trage cortina peste o carieră care a adus patru campionate mondiale și 53 de victorii.

Vettel, care și-a început cariera în Formula 1 la jumătatea sezonului 2007 și s-a bucurat de cei mai buni ani la Red Bull, a făcut anunțul înaintea Marelui Premiu al Ungariei din acest weekend.

Decizia germanului de a se retrage din acest sport vine la doar câteva săptămâni după ce a declarat pentru Sportsmail că se gândește să se retragă din F1 din cauza preocupărilor sale legate de mediu și de schimbările climatice, care, în opinia sa, nu sunt abordate în mod corespunzător de acest sport.

 

Sebastian Vettel: „Am avut atât de multe curse și m-am distrat atât de mult”

 

„Am avut atât de multe curse și m-am distrat atât de mult așa că este o decizie mai importantă, dar cu siguranță joacă un rol. Privind încotro se îndreaptă viitorul, adevărul este că sunt îngrijorat - sunt îngrijorat pentru copiii mei [Emilie și Matilda] în primul rând, pentru viitorul lor, dar și pentru mine însumi. Oricare va fi decizia, aceasta nu este încă luată și vom ține cont de toate aceste lucruri.

F1 este o platformă globală și un sport global, călătorim în întreaga lume și trebuie să ne asigurăm că facem acest lucru în mod responsabil și că nu continuăm să mergem înainte și înapoi'.

Mergem la Baku și apoi în Canada, înainte de a ne întoarce aici [Silverstone], ceea ce nu are prea mult sens când ai avut deja o cursă la Miami.

Avem nevoie de un pic mai multă structură. Trebuie să înșirăm calendarul într-un mod care să aibă sens. Este o victorie ușoară și destul de mare.”, a spus acesta conform Daily Mail.

 

„Astăzi nu este vorba despre a spune la revedere”

 

Pilotul Aston Martin, care se află pe locul 14 în campionat, a declarat: „Am avut privilegiul de a lucra cu mulți oameni fantastici în Formula 1 în ultimii 15 ani - sunt mult prea mulți pentru a-i menționa și pentru a le mulțumi.

Decizia de a mă retrage a fost una dificilă pentru mine și am petrecut mult timp gândindu-mă la ea.

La sfârșitul anului vreau să îmi iau mai mult timp pentru a reflecta asupra a ceea ce mă voi concentra în continuare; este foarte clar pentru mine că, fiind tată, vreau să petrec mai mult timp cu familia mea.

Dar astăzi nu este vorba despre a spune la revedere. Mai degrabă, este vorba despre a spune mulțumesc - tuturor - nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin pasionat Formula 1 nu ar putea exista.”

Germanul a fost angajat pentru a pune capăt secetei de titluri a Ferrari, dar nu a reușit - și a fost în cele din urmă abandonat de echipa italiană la sfârșitul anului 2019.

 

Vettel s-a mutat la echipa Aston Martin înainte de revenirea acesteia pe grila de start a Formulei 1 după decenii de absență

 

Dar echipa cu sediul în Marea Britanie s-a luptat pentru rezultate, iar Vettel a decis să plece în loc să continue pentru încă o campanie.

El a adăugat: "În ultimii doi ani am fost pilot la Aston Martin - și, deși rezultatele noastre nu au fost atât de bune pe cât am sperat, este foarte clar pentru mine că se pune la punct tot ceea ce are nevoie o echipă pentru a concura la cel mai înalt nivel în anii următori.

Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu un grup atât de bun de oameni.

Sper că munca pe care am depus-o anul trecut și pe care continui să o depun în acest an va fi utilă în dezvoltarea unei echipe care va câștiga în viitor și voi munci cât de mult pot de acum până la sfârșitul anului cu acest obiectiv în minte, dând ca întotdeauna tot ce am mai bun în ultimele 10 curse.”

 

Vettel va semna la Marele Premiu Abu Dhabi, care va încheia sezonul în noiembrie și care va marca cea de-a 300-a cursă a sa

 

Lawrence Stroll - miliardarul canadian din industria modei care deține Aston Martin - i-a adus un omagiu lui Vettel.

El a declarat: "Vreau să-i mulțumesc din toată inima lui Sebastian pentru munca extraordinară pe care a făcut-o pentru Aston Martin în ultimul an și jumătate.

I-am spus clar că ne dorim să continue cu noi și anul viitor, dar în cele din urmă a făcut ceea ce consideră că este bine pentru el și familia sa și, bineînțeles, respectăm acest lucru.

A condus câteva curse fantastice pentru noi și, în spatele scenei, experiența și expertiza sa cu inginerii noștri au fost extrem de valoroase.

Este unul dintre cei mai mari din toate timpurile din Formula 1 și a fost un privilegiu să putem lucra cu el.

Va continua să concureze pentru noi până la Marele Premiu Abu Dhabi din 2022, care va fi cea de-a 300-a participare a sa la un Mare Premiu. Îi vom oferi o despărțire fabuloasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel