Cuvintele sfâșietoare de adio ale celor 53 de marinari morți în submarin: „Nu sunt pregătit să fiu fără tine” - VIDEO VIRAL

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cuvintele sfâșietoare de adio ale celor 53 de marinari morți în submarin: „Nu sunt pregătit să fiu fără tine” - VIDEO VIRAL
Cuvintele sfâșietoare de adio ale celor 53 de marinari morți în submarin: „Nu sunt pregătit să fiu fără tine” - VIDEO VIRAL

Un videoclip cu marinari de la submarinul indonezian scufundat care îi arăta cântând o melodie intitulată „La revedere” în interiorul navei a devenit viral și a emoționat mulți internauți după moartea tragică a celor 53 de ocupanți ai săi.

Videoclipul a fost înregistrat cu un telefon mobil în interiorul submarinului KRI-Nanggala-402 înainte ca acesta să dispară în apele de la nordul insulei indoneziene Bali miercurea trecută. Submarinul a fost localizat duminică dezintegrat la o adâncime de peste 800 de metri, după o operațiune de căutare internațională.

„Deși nu sunt pregătit să-mi lipsești, nu sunt pregătit să fiu fără tine, mă aștept la ce e mai bun dintre voi”, cântă marinarii, unul dintre ei cu chitară, în prezența comandantului Heri Oktavian.

 

Marinarii cântau piesa „Sampai Jumpa” a trupei indoneziene Endank Soekamti, originară din Yogyakarta.

Unul dintre primii care au distribuit videoclipul pe rețelele de socializare în urmă cu câteva zile a fost Henrik Paulsson, profesor la Universitatea Suedeză de Apărare și prieten cu Heri Oktavian.

„Cântă o melodie numită `Sampai Jumpa` care înseamnă `La revedere` (...), iar piesa este despre un rămas bun, se pare că o cântă ca un rămas bun tuturor”, a spus un utilizator de Twitter comentând videoclipul.

 

Submarinul, găsit la o adâncime 850 de metri

 

Submarinul indonezian „Nanggala”, care a dispărut între Java și Bali cu 53 de marinari la bord, a fost găsit de autoritățile indoneziene la 850 de metri sub nivelul mării. În ultimele ore, de când s-a declanșat alarma, obiectivul a fost găsirea membrilor echipajului care, conform calculelor ar mai fi avut foarte puțin oxigen rămas. 

În dimineața zilei de sâmbătă, 24 aprilie, a sosit vestea că submarinul Nanggala a fost depistat în urma unei scanări. În operațiune au fost implicați 400 de soldați indonezieni.

Este posibil ca vehiculul să fi fost zdrobit din cauza presiunii, au explicat autoritățile, dar nu au fost găsite dovezi ale unei explozii.

Cercetările se concentrează acum pe recuperarea vehiculului, care, potrivit estimărilor salvatorilor, nu ar mai fi avut oxigen. Între timp, sunt găsite diferite resturi și obiecte, precum sticle pentru ulei, unelte și covoare de rugăciune care aparțineau membrilor echipajului.

„Cu aceste dovezi pe care le-am găsit, am trecut de la starea de „dispariție” la confirmarea faptului că submarinul a fost compromis", a spus șeful marinei indoneziene, Yudo Margono. Vehiculul a fost găsit la o adâncime (850 de metri) pe care nu ar fi putut să o susțină. Maximum suportat de aparat ar fi fost de 500 de metri.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel