Cutremur puternic în Italia, aproape de miezul de nopții. Oamenii, speriați: "A fost mai puternic decât cel de după amiază"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou cutremur puternic a avut loc în Italia. Cutremurul de 3.4 grade pe scara Richter a fost resimțit puternic de populație, pentru că spre deosebire de România, de cele mai multe ori cutremurele din peninsula italică sunt unele de suprafață. 

Un nou cutremur a zguduit Florența în seara zilei de marți, 3 mai. Potrivit Ingv, seismul a avut loc la ora 22:14 și a avut o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adâncime de doar 9 kilometri astfel că oamenii au resimțit din plin cutremurul. 

Epicentrul a fost localizat la Impruneta, o comună deluroasă din zona Toscana. Protecția civilă a orașului  Florența monitorizează situația: „În momentul de față nu există pagube materiale sau umane," precizeaza aceștia. 

"Angajații Protecției Civile Mitropolitane și Municipale vor rămâne în alertă pentru întreaga noapte”, a anunțat primarul Florenței, Dario Nardella, pe rețelele de socializare.

„Părea mai puternic decât cel de după-amiază”, au scris unii utilizatori pe rețelele de socializare.

Iată și alte reacții:

Giuseppe Russo: Cutremur mare sau mic, frica este mereu aceeași.  O îmbrățișare fraților toscani !

Giuseppe Rescigno: "Aveți grijă, mai ales bătrânii și copiii, Dumnezeu să oprească acest coșmar, vă rog!"

Rita Zanetti: "S-a simțit foarte tare!"

Cutremurul de marți după-amiază din Italia

 

Reamintim că un alt cutremur resimțit de populație a avut loc tot la Florența, marți după amiază, în jurul orei 17:50. Luni, în Italia, au avut loc nu mai puțin de 12 cutremure. Arpa (Agenția Regională pentru Protecția Mediului) a înregistrat toate cele 12 cutremure, în mai puțin de 10 ore, pe teritoriul Pontechianale (Cuneo), în Alpii Cotti, lângă Monviso. Magnitudinea a variat de la un minim de 1,1 pe scara Richter la un maxim de 3,6, adâncimea epicentrului variind de asemenea de la 6,9 la 11,8 kilometri.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel