Cutremur pe piața asigurărilor din România. City Insurance nu a virat banii pentru majorarea de capital. ASF poate cere falimentul companiei

Eduard Pascu / 9 sep 2021, 10:11 Salveaza PDF Comentarii

Cel mai mare asigurator din România este la un pas de faliment după ce nu a virat banii pentru majorarea de capital conform cerințelor ASF.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”, arată un comunicat de presă al ASF.

City Insurance are milioane de clienți și la finalul primului trimestru din acest an se situa pe primul loc în piața de asigurări din România, cu o cotă de piață de 20,3%, și pe primul loc în piața RCA cu o cotă de piață de 45,62%.

ASF ceruse o majorare de capital în valoare de 150 de milioane de euro.

În cazul în care șoferii care dețin poliță RCA de la City Insurance sunt opriți de poliție aceștia nu au nicio problemă fiindcă polița este acoperită de Fondul de Garantare.

 

Păgubiții ar trebui să achite din banii lor reparația mașinii

 

Nu același lucru se întâmplă și în cazul în care ești păgubit de un șofer care deține poliță RCA de la City Insurance. Multe ateliere de reparații auto se feresc să primească în service o mașină pentru că nu știu când vor încasa banii din despăgubire. 

”Singura variantă ar fi ca păgubitul să achite singur contravaloarea reparației și apoi să se îndrepte, în instanță, pentru recuperarea prejudiciului. Totuși nici așa nu s-ar putea să recupereze toți banii investiți pentru că, întotdeauna, reparațiile se fac doar cu acordul societății de asigurări. Ei trebuie să-și dea acordul în privința tuturor reparațiilor: dacă sunt piese care pot fi recuperate, îndreptate sau înlocuire totală”, ne-a declarat Mihai Ailenei, reprezentatul unui service auto din sectorul 2. 

City Insurance riscă să devină al patrulea faliment pe piața asigurărilor după Astra Asigurări, Carpatica Asig și Cert Asig. Surse de pe piața asigurărilor spun că decizia de retragere a autorizației pentru City Insurance este deja luată, dar este nevoie de timp pentru elaborarea tuturor documentelor. 

De asemenea suma de 150 de milioane de euro este cerința minimă pentru necesarul de capital. Suma care reprezintă daunele de plată ale companiei se ridică la 300.000 de euro, conform acelorași surse. 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy