Cutremur de suprafață, într-o zonă neobișnuită, în România, miercuri seară 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un cutremur de suprafață a avut loc în România, miercui seară. 

Miercuri seara, la ora 19:07, un cutremur de suprafață cu magnitudinea 3 pe scara Richter a avut loc în Crișana, județul Satu Mare, conform informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, de intensitate II, s-a produs la o adâncime de 1,7 kilometri, în apropierea orașelor: 43 kilometri sud-vest de Satu Mare, 51 km nord-vest de Zalău, 66 km est de Debrecen, 66 km nord-est de Oradea, 79 km sud-est de Nyiregyhaza și 81 km vest de Baia Mare.

România este obișnuită cu cutremurele din zona Vrancea, acolo unde acestea au loc la o adâncime foarte mare. Acestea sunt și cele mai periculoase cutremure pentru țara noastră.

Cutremurul de miercuri seara din România

 

Acesta este al treilea cutremur înregistrat miercuri, după cele de la ora 8:44, în județul Buzău, cu magnitudinea 3,6 pe Richter, și de la ora 10:18, în județul Brașov, cu magnitudinea 2 pe Richter, la o adâncime de 5 kilometri.

De la începutul lunii iulie, în România s-au produs zece cutremure cu magnitudini între 2 și 3,4.

În acest an, cel mai puternic cutremur a fost înregistrat în județul Vrancea, pe 15 ianuarie, cu o magnitudine de 4,3, la o adâncime de 74 de kilometri. Anul trecut, pe 14 februarie, un seism de 5,7 s-a produs în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel