Cutremur de 4,7 grade la New York: S-a resimțit în New Jersey, între Big Apple și Philadelphia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cutremur de 3,4 în Italia: resimțit în provinciile Siena, Florența și Arezzo
Cutremur de 3,4 în Italia: resimțit în provinciile Siena, Florența și Arezzo

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 a lovit regiunea New Jersey, declanșând alarmă și agitație în New York și Philadelphia. 

Evenimentul seismic, care a avut epicentrul în apropiere de orașul Lebanon, la aproximativ șase kilometri de Whitehouse Station, a fost remarcat pentru rarele sale apariții în zona Big Apple.

Potrivit Institutului american de geofizică, USGS, cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de cinci kilometri și a fost simțit puternic în întreaga zonă metropolitană. Cu toate acestea, pompierii au emis o primă evaluare, afirmând că nu au fost raportate pagube persoanelor sau bunurilor ca urmare a seismului.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a transmis un mesaj pe platforma Twitter, menționând că echipa sa monitorizează îndeaproape impactul cutremurului și va furniza actualizări în cursul zilei.

"Echipa mea evaluează impactul și orice pagube care ar fi putut apărea și vom informa publicul pe parcursul zilei", a spus acesta.

Această intervenție rapidă a autorităților a contribuit la calmarea populației, oferindu-le asigurări că situația este sub control și că nu s-au înregistrat daune semnificative.

Cutremurul a adus în prim plan vulnerabilitatea regiunii la fenomene naturale, reamintind locuitorilor importanța pregătirii și a conștientizării riscurilor asociate cu astfel de evenimente. Cu toate că seismele sunt relativ rare în New York și Philadelphia, această experiență neașteptată subliniază necesitatea de a fi pregătit și de a avea un plan de acțiune în caz de urgență.

Pe măsură ce autoritățile continuă să evalueze impactul și să ofere asistență în comunități, atenția rămâne îndreptată spre măsurile de precauție și de siguranță pe care locuitorii trebuie să le adopte pentru a minimiza riscurile asociate cu astfel de evenimente naturale imprevizibile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel