Custodele Coroanei Române, Margareta: Deplângem suferința celor brutalizați

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Custodele Coroanei Române, Margareta, consideră că recentele violenţe de la mitingul diasporei din Capitală au afectat unitatea naţională şi reputaţia internaţională a ţării şi îndeamnă la dialog civic pentru clădirea unui viitor mai bun. 

"Avem libertatea să credem ce vrem fiecare despre recentele violenţe din Bucureşti, dar putem fi unanimi în convingerea că ele au afectat unitatea naţională şi reputaţia noastră internaţională. Aceasta doar cu câteva luni înainte ca ţara noastră să asume Preşedinţia Uniunii Europene. Niciun om cu inimă din această ţară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înşine", afirmă Custodele Coroane într-un mesaj postat, luni, pe site-ul romaniaregala.ro. 

Custodele Coroanei subliniază că românilor din diaspora "le lipseşte România şi îşi doresc să contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei", iar "datoria noastră este să îi primim cu respect şi să îi încurajăm să-şi îndrepte buna intenţie în direcţii constructive". 

"Regele Mihai şi cu mine am cunoscut bine, în ultimii treizeci de ani, ce înseamnă să mergi prin lume pentru a susţine cauza ţării tale şi să fii primit cu un zâmbet ironic. Românii care trăiesc departe de patrie simt o datorie faţă de ea şi de concetăţenii de acasă. Lor le lipseşte România şi îşi doresc să contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei. Datoria noastră este să îi primim cu respect şi să îi încurajăm să-şi îndrepte buna intenţie în direcţii constructive. Dreptul de a ieşi în stradă şi de a-ţi face cunoscute aspiraţiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranţa şi cu libertatea. Violenţa nu este niciodată acceptabilă. Chiar dacă cei care dau dovadă de brutalitate sunt puţini, ei pot distruge complet rostul vocii publice", spune Custodele Coroanei, Margareta. 

Însănătoșire grabnică celor afectați de violențe 

Deplângând "suferinţa tuturor celor care au fost brutalizaţi în aceste zile", Custodele Coroanei urează "însănătoşire grabnică tuturor celor afectaţi de violenţele din 10 august de oricare parte a baricadei s-au aflat" şi subliniază că "singura cale acceptabilă este ca manifestanţii şi forţele de ordine să se respecte unii pe alţii". 

Custodele Coroanei accentuează că "prin dialog civic, cu idealismul tinerilor români şi cu energia şi resursele diasporei, cu dragostea tuturor românilor faţă de ţara noastră putem să ne clădim un viitor mai bun pentru familiile noastre şi să impune respectul Europei pentru naţiunea noastră". 

"Când românii l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, felul în care sutele de mii de oameni s-au comportat unii cu alţii, în acele zile, a uimit întregul continent. Nu numai prin iubirea care se simţea în aer, ci şi pentru că ei proiectau viitorul european al României, energic, echilibrat, responsabil şi unit într-o lume plină de egoism şi de gesturi nedemne. Prin dialog civic, cu idealismul tinerilor români şi cu energia şi resursele diasporei, cu dragostea tuturor românilor faţă de ţara noastră putem să ne clădim un viitor mai bun pentru familiile noastre şi să impune respectul Europei pentru naţiunea noastră", se mai arată în mesajul Custodelui Coroanei Române, Margareta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel