Curtea de Casație din Italia, decizie răsunătoare: Îngrijitorii nepoliticoși cu bătrânii asistați comit o INFRACȚIUNE

Nicoleta Nicolau / 06 iul 2021, 22:02
Austria. Îngrijitor român, acuzat că a violat femeia grav bolnavă de care avea grijă „A fost dureros!”
Austria. Îngrijitor român, acuzat că a violat femeia grav bolnavă de care avea grijă „A fost dureros!”

De astăzi, asistentele, îngrijitorii, infirmierele care sunt nepoliticoase cu bătrânii aflați în azilurile din Italia comit o infracțiune și vor fi pedepsite penal. Curtea de Casație a stabilit acest lucru definitiv.

O decizie a Curții de Casație din Italia a confirmat infracțiunea de rele tratamente în cazul personalului medical nepoliticos și grăbit. O persoană care, bineînțeles, a săvârșit cu conștiință și voință și care a avut o conduită vexatorie față de pacienții vârstnici din structura în care lucrează.

Sunt avertizate spitalele, azilurile și clinicile private. Infracțiunea de abuz fizic a fost deja depistată în sute de instituții în ultimii ani. Mai ales în casele de odihnă sau în casele de tip familial, unde bătrânii, în unele cazuri, erau închiși în camere, umiliți prin abandon, privare de hrană. Sau cu o curățenie precară dacă nu sunt autosuficienți. Și chiar pedepsiți cu agresiuni fizice și verbale.

Îngrijitorii nepoliticoși cu bătrânii asistați comit o INFRACȚIUNE

 

Din păcate, pandemia a creat multe condiții de stres chiar și în rândul personalului de la locul de muncă. Recent, Curtea de Casație a pronunțat o hotărâre care va stabili un standard: nr. 25116/2021. De astăzi, asistentele care sunt nepoliticoase cu bătrânii noștri comit o infracțiune. Chiar dacă nu există o dorință reală de a provoca suferință persoanelor spitalizate, nu mai este posibil ca cei care îngrijesc o persoană în vârstă să ridice vocea și să scape nepedepsiți.

Justiția italiană, prin această sentință, a evidențiat, de fapt, câteva aspecte foarte importante: gesturile și tonul violent ar trebui să fie total străine profesiilor din domeniul sănătății, fără excepții. Conștientizarea repetitivității și pluralității cuvintelor și gesturilor, capabile să afecteze personalitatea pacientului, sunt factori agravanți.

Și atunci când sunt îngrijiți la domiciliu, aparținătorii trebuie să fie atenți dacă îngrijitorul se poartă corect cu vârstnicu asistat. Ceva nu este în regulă atunci când există excese ciudate, dar și condițiile de curățenie personală și a mediilor în care sunt îngrijiți bătrânii nu sunt cele care ar trebui să fie. Atunci când, dintr-o dată, dorm prea mult, nu mai mănâncă sau devin prea intoleranți față de cei care îi îngrijesc, împreună cu un medic sau un psiholog trebuie urmărită intervenția în viața bătrânilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0