Cursa spre Anglia a unor români, oprită în Germania: Polițiștii, uimiți de ce au găsit în bagaje

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mai multe arme interzise în Germania, dar și mii de țigarete nedeclarate au fost identificate de polițiști într-un autocar cu români care călătoreau spre Marea Britanie.

Vameșii din Heilbronn au confiscat atât mărfuri interzise cât și numeroase bunuri nedeclarate la sfârșitul zilei de vineri. După ce au verificat un autocar românesc ce avea ca destinație Marea Britanie, în zona de odihnă Hohenlohe Nord, ofițerii vamali au găsit în bagaj atât armele interzise în Germania, cât și aproape 170 de pachete de țigarete nedeclarate.

"În bagajele personale, am găsit inițial o cantitate de țigarete cu timbre fiscale străine care depășeau limita de călătorie admisă", a spus șeful operațiunilor. Șoferul român, în vârstă de 37 de ani a trebuit să plătească impozit pe tutun de 450 de euro.

În timpul verificării aleatorii ulterioare a bagajelor, ofițerii vamali au găsit zece pistoale, arme interzise în Germania, și 21 de arbalete -  supuse Legii armelor germane - într-un bagaj suspect fără adresa. Aceste articole sunt supuse unei interdicții cuprinzătoare a comerțului și a traficului.

Țigări de mii de euro

 

În ate bagaje au fost descoperite încă 30.730 de țigarete nedeclarate. Conform documentelor de transport și de încărcare păstrate de șoferul înlocuitor, aceste țigări erau ale pasagerilor care mergeau spre Marea Britanie și toate aveau simboluri fiscale românești. Românul căruia i-a fost atribuit bagajul, în vârstă de 41 de ani, trebuie să plătească impozitul pe tutun datorat, în valoare de 4600 de euro.

După măsura de control de aproape trei ore și trei proceduri penale inițiate, autoritățile vamale au confiscat armele interzise și 33730 țigarete de contrabandă, se arată într-un comunicat al poliției germane.

2. -imagine fara descriere- (tigari_arme_interzise_germania.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel