Cumpănaşu, plângere penală împotriva INML: „Iar mergem pe texte de Petre Ispirescu?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Alexandru Cumpănaşu a declarat, astăzi, în faţa Poliţiei Caracal că luni va depune plângere la Parchetul General împotriva INML, după ce a primit raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

„Am condamnat raportul de la INML şi voi depune plângere penală luni. Ce au vrut să spună prin comunicatul acela? Iar mergem pe texte de Petre Ispirescu, pe care le interpretăm cu toţii aici? Ce au vrut să spună cu reluarea expertizelor? Eu nu am înţeles nimic. În cazul INML, plângere penală luni la Parchetul General, de asta vă asigur, pe baza raportului pe care l-am primit de la Ministerul Sănătăţii, iar în ceea ce priveşte DIICOT încep să am dubii extrem de mari că acolo se mai doreşte aflarea adevărului şi nu rezolvarea cazului aşa, de îndată, pe nişte prezumţii pe care au plecat de la început procurorii când au spus că fetele sunt moarte. Asta este convingerea mea", a spus Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o în casa sa din Caracal.

Despre modificările legislative propuse de ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, Cumpănaşu a spus că sunt „inutile", pentru că exista legislaţie şi înainte de aceste propuneri.

„Mi se pare inutile. Care este rostul? Să punem în lege ceea ce ştiam deja? Excepţiile prevăzute de Constituţie şi de Codul Penal? Ca să ce? Să supra reglementăm? Să spunem că de fapt... Ce să spunem? Că da, ăia, de fapt, nu puteau să intre, au dreptate ei. După care venim şi spunem cauzele care au fost pe rolul parchetelor până acum rămân la cei care au fost sesizaţi. Adică DIICOT se ocupă de omor, dacă se va dovedi că este omor? (...) Ce au vrut cu aceste modificări? Care este relevanţa? Să meargă până la capăt pe o teorie pe care au lansat-o din prima zi de cercetare la faţa locului cum că fetele sunt moarte şi au început să ne spună?", a mai spus Cumpănaşu, potrivit Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel