Cum să scapi de „mirosul de bătrânețe“ dintr-o locuință: Trucuri simple, care te salvează în multe situații

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să scapi de „mirosul de bătrânețe“ dintr-o locuință: Trucuri simple, care te salvează în multe situații
Cum să scapi de „mirosul de bătrânețe“ dintr-o locuință: Trucuri simple, care te salvează în multe situații

Cum să scoți „mirosul de bătrânețe“ dintr-o locuință: O metodă simplă, care te salvează în multe situații. 

Atunci când vă mutați într-un apartament închiriat, s-ar putea să constatați că în locuință miroase a bătrânețe. Se întâmplă atunci când apartamentul nu mai este îngrijit corespunzător, este vechi sau chiar au locuit acolo oameni în vârstă.

Este un miros destul de specific și neplăcut, care nu place nimănui.

Problema este că, chiar și după o serie de curățări, este dificil să scăpăm de acest miros din casă. Aici sunt necesare câteva trucuri.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îndepărtați orice gunoi care împiedică circulația liberă a aerului. Materialele textile trebuie spălate și uscate la soare.

Cum să scapi de „mirosul de bătrânețe“ dintr-o locuință: Trucuri simple, care te salvează în multe situații

 


În ceea ce privește covoarele, cel mai bine este să le curățați în mod profesionist.

Podeaua trebuie curățată cu dezinfectanți.

Obiectele, mobilierul, ferestrele și ușile trebuie tratate de preferință cu o soluție de mangan sau oțet pentru a distruge eventualele mucegaiuri sau ciuperci care s-ar fi putut forma în lucrurile vechi.

Într-un recipient se amestecă două pahare de apă, o linguriță de oțet și acid citric și puțin lichid de spălat vase. Amestecul trebuie aplicat pe murdărie și, după câteva minute, se curăță zona cu o perie.

Cu toate acestea, ciupercile sunt adesea cauza mirosurilor neplăcute din încăpere.

De asemenea, este recomandabil să se pregătească produse care să mențină un parfum plăcut. Cafea sau coajă de lămâie, de exemplu.

Totdată, nu uitați că trebuie să aerisiți camera în mod regulat.

Dacă ți-a plăcuut acest articol în care ai învățat cum să scapi de „mirosul de bătrânețe“ dintr-o locuință, iată și un truc cu care scăpăm rapid de mirosul de mucegai din dulapurile vechi.

Trucul cu care scăpăm rapid de mirosul urât din dulapuri

 

Există sute de metode cu care putem scăpa de acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală, pe care îl simțim când deschidem dulapurile sau sertarele. Și unele remedii ale bunicii ne-ar putea face sarcina mai ușoară și mai rapidă.

Să scăpăm rapid de acel miros groaznic de mucegai din dulapuri și sertare ne va ajuta un ingredient pe care îl folosim întotdeauna în bucătărie și care este la îndemâna tuturor.

Remediul de astăzi include un ingredient pe care, din fericire, mulți îl au deja în bucătărie. Vorbim despre  rozmarin. În acest caz,  această plantă aromatică va fi cea care ne va ușura sarcina. Mai întâi, trebuie să golim complet dulapurile și sertarele.

Scoatem toate hainele, pantofii, lenjeria și așa mai departe. Acum, trebuie să spălăm bine toate obiecte vestimentare cu detergenți speciali. 

Când am terminat, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așezăm câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de  pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele și să nu murdărească interiorul dulapurilor și al sertarelor. Mirosul puternic și proaspăt eliberat de această plantă aromatică ne-ar putea rezolva cu adevărat problema. Deci haideți să scăpăm rapid de acel miros groaznic de mucegai cu acest remediu natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel