Cum să prepari un cordon bleu perfect - rețeta simplă și rapidă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cum să prepari un cordon bleu perfect - rețeta simplă și rapidă
Cum să prepari un cordon bleu perfect - rețeta simplă și rapidă

Oricine a mâncat măcar odată cordon bleu știe cât de bun poate fi pieptul de pui umplut cu șuncă și brânză, dacă acesta este gătit corect. Un preparat gustos și suculent.  

Rețeta tradițională de cordon bleu este bazată pe piept de pui, șuncă și brânză. Totul se face pane, apoi se prăjește în ulei încins.

Gustos și suculent, este un fel de mâncare ușor, rapid, dar impresionant, pe care toată lumea îl apreciază întotdeauna. Cordon bleu este perfect pentru cină, servit cu cartofi prăjiți, într-un stil american perfect.

Pentru a le savura cel mai bine, se consumă calde, când umplutura este pufoasă, iar pesmetul parfumat și auriu. Iubite de meseni de toate vârstele, bucățile de cordon bleu sunt o idee excelentă pentru a salva cina, pentru a face un fel de mâncare suculentă în câteva minute, precum și pentru a recicla resturile de legume, mezeluri și brânză.

Pregătirea lor este foarte ușoară: se face un sandviș, cu două felii de piept de pui care să cuprindă mezelurile și brânzeturile. Se fac pane cu ou și pesmet și apoi se prăjesc într-o tigaie. 

Pentru o variantă mai ușoară, potrivită pentru cei care nu vor să mănânce prăjit, se pot face și la cuptor.

Pot fi preparate în multe moduri diferite, cu umpluturi diferite: pot ieși excelente cu spanac și provolone. Important este să alegeți o brânză care să nu elibereze prea multă apă.

Iată cum se prepară un cordon bleu perfect!

Ingrediente

 

8 felii de piept de pui (subțiri și obișnuite)

- 4 felii de șuncă fiartă

- 4 felii de cașcaval

- 2 ouă medii

- sare și piper după gust

- pesmet după gust

- ulei pentru prăjit

Mod de preparare

 

Se tamponează feliile de piept de pui cu hârtie de bucătărie. Dacă sunt prea groase (mai mult de un cm.), folosiți un ciocan de șnițele pentru a le face mai subțiri și mai fragede.

Puneți pe 4 din cele 8 felii câte o felie de șuncă fiartă și o felie de cașcaval de aceeași formă și dimensiune, încercând să lăsați câțiva cm de spațiu pe fiecare parte a feliei de pui.

Se acoperă fiecare felie cu cele rămase, încercând să se potrivească între ele și închizând bine capetele.

Cordon bleu se face pane prin înmuierea lor mai întâi în ou bătut cu sare și piper, apoi în pesmet. Dacă doriți un pane mai gros, repetați această operațiune de două ori.

Se încinge mult ulei într-o tigaie și se prăjesc câte unul sau două bucăți pe rând, rumenindu-le pe ambele părți.

Scurgeți pe hârtie absorbantă și serviți imediat.

Poftă bună!

Sfaturi și variante

 

În unele regiuni se prăjesc cu unt în loc de ulei. E varianta ideală pentru cei care nu au probleme cu colesterolul și doresc un rezultat mai moale și mai gustos.

Puteți umple cordonul bleu cu spanac și mozzarella, dar și cu alte legume, mezeluri și brânzeturi, după gust, atâta timp cât nu eliberează prea multă apă sau lichid în timpul prăjirii.

Acestea pot fi congelate, după ce au fost făcute pane, dar nu prăjite, în cazul în care carnea folosită este proaspătă și nu a fost congelată anterior.

Feliile de piept de pui pot fi prea groase sau inegale, caz în care va fi necesar să folosiți un ciocan de șnițele sau să le egalizați cu un cuțit pentru a le face asemănătoare.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel