Cum să înlocuiești sarea de bucătărie: Alternative sănătoase, la prețuri accesibile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să înlocuiești sarea de bucătărie: Alternative sănătoase, la prețuri accesibile
Cum să înlocuiești sarea de bucătărie: Alternative sănătoase, la prețuri accesibile

Cum să înlocuiești sarea de bucătărie: 5 alternative sănătoase, la prețuri accesibile. În plus, învață o rețetă care te va ajuta mereu să înlocuiești cu succes sarea.

Consumul excesiv de sare dăunează sănătății, iar lipsa ei poate produce tulburări în organism, întrucât este principala sursă de sodiu. Totuși, sunt situații în care sarea este greu de procurat sau de consumat și s-ar putea să trebuiască să căutați alternative în alte produse.

Cum să înlocuiești sarea de bucătărie: Alternative sănătoase, la prețuri accesibile



Condimente

Căutați ierburi și condimente care conțin sare. Multe condimente sărate sunt versatile și se potrivesc cu orice fel de mâncare.

Sos de soia

Sosul de soia este foarte sărat și este un bun substitut pentru sarea de masă, dar nu este potrivit pentru toate felurile de mâncare. O linguriță de sos de soia poate fi adăugată la terciul fierbinte, la legume sau la omletă. Carnea poate fi, de asemenea, marinată în sos timp de câteva ore, astfel încât să fie suficient de sărată fără condimente suplimentare.

Usturoi

Este un bun înlocuitor pentru sare. Usturoiul se toacă mărunt și se prăjește ușor într-o tigaie cu puțin ulei. În acest fel au un gust ușor sărat.

Legume uscate

Legumele uscate sunt mult mai sărate decât cele proaspete, deoarece nu conțin lichid. Legumele uscate pot fi uscate în cuptor: ungeți-le cu ulei vegetal și puneți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute. Țelina uscată este un bun substitut pentru sare. Roșiile, ardeii și morcovii uscați au, de asemenea, un gust sărat.

Murături și conserve

Marinadele de carne, pește și legume pot fi adăugate la terci, legume și carne în timpul gătitului. Cele mai multe marinate conțin multă sare și alte condimente. Conservele de pește sau de tocană pot fi, de asemenea, adăugate la terci, legume sau paste.

Iată și o reţetă alternativă la sare

 

Trei linguri de oregano uscat;

Trei linguri de praf de usturoi;

O lingură de boia de ardei;

O lingură de pulbere de muştar;

Două linguriţe de cimbru uscat;

O linguriţă de praf de ceapă;

O linguriţă de mărar.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți toate ingredientele într-un blender și să lăsați să accționeze până ce amestecul se transformă în pulbere. Pentru a condimenta mancarea ajunge o simplă presărare pe alimente, înlocuind, astfel, în mod inteligent sarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel