Cum să faci pantofii din piele să arate ca noi, după mai multe sezoane: Trucul cu pastă de dinți care îți salvează bugetul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
De ce să torni oțet în pantofi: un truc neobișnuit, care te ajută în multe situații
De ce să torni oțet în pantofi: un truc neobișnuit, care te ajută în multe situații

Cum să faci pantofii din piele să arate ca noi, după mai multe sezoane: Trucul cu pastă de dinți care îți salvează nu doar încălțările, ci mai ales bugetul.

Curățarea pantofilor din piele este o sarcină care poate fi plictisitoare atunci când nu cunoașteți tehnica potrivită. Deși există produse specializate care ușurează acest lucru, este convenabil să cunoști câteva trucuri care îți permit să le lași impecabile și moi fără să cheltuiești prea mult. 

Pentru depozitarea sezonieră a pantofilor, trebuie să folosiți tampoane speciale sau cel puțin să le umpleți cu hârtie.

Dar acest lucru rezolvă problema loviturilor și a deformării cizmelor și pantofilor. Dar ce să faci cu zgârieturile din pantofii din piele? Iată câteva sfaturi excelente pentru a le reda strălucirea și luciul.

 

Cum să faci pantofii din piele să arate ca noi, după mai multe sezoane

 

Ceară de albine

Ceara de albine a fost folosită de mult timp pentru acest lucru.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să curățați suprafața deteriorată, îndepărtând praful și murdăria, care pot rămâne în zgârieturi.

Uscați suprafața și aplicați ceară pe zona deteriorată. Acest lucru se face după cum urmează: ceara se aplică pe o cârpă curată și se freacă bine, apoi se lasă perechea de pantofi pe ea timp de 5 până la 10 minute.

Apoi îndepărtați restul de ceară cu o cârpă curată. Repetați procedura dacă este necesar și aplicați 2-3 straturi de vopsea sau cremă și lăsați să se usuce.

Ulei de măsline


Această metodă este potrivită pentru pantofii uscați, atunci când sunt purtați pentru perioade lungi de timp. Uleiul redă pielii strălucirea și aspectul.

Se aplică, de asemenea, pe o cârpă, apoi se freacă cu mișcări circulare pe zona deteriorată până când uleiul a fost absorbit complet și pantoful este uscat.

Pastă de dinți


Se aplică o cantitate mică de pastă de dinți pe o cârpă de bumbac curată, apoi se freacă cu o mișcare circulară ușoară.

După ce pasta s-a absorbit, luați o perie pentru pantofi și ștergeți suprafața pantofului.

Lasă perechea timp de 2 minute, apoi ia o cârpă de bumbac și îndepărtează orice rest de pastă de dinți.

Cel mai bun mod de a păstra pantofii din piele în stare perfectă este să îi întrețineți după fiecare utilizare. Deși uneori o trecem cu vederea, suprafața pantofilor din piele acumulează murdărie care poate accelera deteriorarea materialului. Cum poți face mai ușoară curățarea lor?

Trucul cu pastă de dinți care îți salvează bugetul

 

Apă și oțet alb

O soluție de apă și oțet alb poate ajuta la îndepărtarea petelor care fac ca suprafața acestor pantofi să arate rău. Cu toate acestea, este important să o aplicați uniform, nu doar pe pată, deoarece poate lăsa alte pete.

După ce ați aplicat soluția pe pantofi, uscați-i cu o cârpă curată și moale și puneți-i la soare.

 

Pudră de talc pentru pete de grăsime


Petele de grăsime sunt adesea destul de vizibile pe suprafețele din piele. Din fericire, acestea pot fi îndepărtate cu ușurință cu ajutorul pudrei de talc. Acest ingredient absoarbe grăsimea și previne formarea de pete pe material.

Pentru început, tamponați pata de ulei cu o cârpă de bumbac curată și uscată până când dispare umezeala. Aveți grijă când ștergeți grăsimea, deoarece frecarea poate răspândi pata. Apoi, aplică pudră de talc pe zona dorită și lasă să acționeze peste noapte. În dimineața următoare, scuturați pantofii și îndepărtați reziduurile cu o perie moale.

 

Coji de banane

Știați că puteți curăța pantofii din piele cu o coajă de banană? Deși ne gândim adesea la ele ca la niște deșeuri, ele pot fi folosite în alte scopuri în casă. Compușii din interiorul cojii ajută la îndepărtarea resturilor, care se acumulează pe piele, lăsând suprafața strălucitoare.

Luați o coajă de banană și frecați partea albă peste pantofi. Apoi lustruiți cu o cârpă de bumbac până când reziduurile sunt îndepărtate. În cele din urmă, uscați-i la aer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel