Cum să faci cei mai buni ardei copți la cuptor - rețeta de la italieni pe care trebuie s-o încerci

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cum să faci cei mai buni ardei copți la cuptor - rețeta de la italieni pe care trebuie s-o salvezi
Cum să faci cei mai buni ardei copți la cuptor - rețeta de la italieni pe care trebuie s-o salvezi

Ardeii copți sunt garnitura ideală pentru a însoți mâncărurile din carne sau pește. Descoperiți rețeta pas cu pas pentru ardei copți dulci și suculenți la cuptor. 

Ardeii copți sunt o garnitură perfectă pentru a însoți mâncărurile din carne sau pește. În această rețeta vom folosi doar câteva ingrediente: ardei întregi, anșoa, roșii cherry și pesmet.

Sunt doar câțiva pași simpli pentru o rețetă sănătoasă, potrivită și pentru cei care au grijă de silueta lor.

Această legumă poate fi folosită nu numai ca garnitură, ci și pentru a crea un sos pentru paste, cum ar fi farfalle cu pepperoni și cremă de gorgonzola, sau pentru a aduce pe masă un aperitiv gustos, cum ar fi ardeii umpluți cu ton.

Iată rețeta de ardei copți la cuptor!

Ingrediente (pentru 4 persoane)

 

- ardei 4-6 ardei copți

- sare după gust

- ulei de măsline extravirgin

- pătrunjel sau busuioc, după gust

- anșoa (opțional)

- capere (opțional)

Mod de preparare

 

Începeți prin a spăla ardeii întregi, uscați-i și ungeți-i bine cu ulei. Acest pas este necesar pentru a se înmuia în timpul gătitului.

Se pun la copt, întregi, în cuptorul preîncălzit la 180-200° timp de 30-35 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului de gătire, până când încep să-și schimbe culoarea și să se întunece (în funcție de mărime, acest lucru poate dura mai mult sau mai puțin).

În timp ce încă se coc (având grijă să nu ne ardem) îi scoatem într-o pungă de pâine, o închidem și îi lăsăm să se răcească. Dacă nu aveți pungi de pâine le puteți pune într-un recipient și le acoperiți cu o farfurie sau un capac.

Acum se decojesc, se îndepărtează cu grijă interiorul și semințele, se taie în fâșii și se condimentează după gust cu ulei, sare și busuioc.

Pentru o versiune și mai bogată:

Se taie 150 g roșii cherry în două, se așază într-un bol și se adaugă câteva capere, 4 linguri de pesmet 10 anșoa tăiate mărunt. Se amestecă totul bine pentru a obține o umplutură bogată și, mai ales, omogenă.

Se toarnă amestecul peste ardeii tăiați și se coace încă 5 minute la 180-200°.

Se scot din cuptor și se condimentează după gust.

În acest moment, ardeii copți sunt gata să fie serviți.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Ardeii copți sunt buni atât la cald, cât și la rece, ceea ce îi face ideali pentru a fi preparați pe tot parcursul anului.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță vei aprecia și gogoșile dietetice, fără făină și fără zahăr.

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel