Cum arată prima zi de relaxare în Italia? Ce au voie să facă oamenii începând de ASTĂZI

Andreea Cosma |
Data publicării:

Cum arată Italia în prima zi de relaxare? ANSA enumeră regulile care trebuie respectate de azi, în toată țara, între care în localuri, săli de sport sau pe plajă.

Agenția italiană ANSA enumeră măsurile care reglementează de luni viețile cetățenilor:

- călătoriile între regiuni - interzise până în 2 iunie, cu excepții precum: serviciu, urgențe absolute sau motive de sănătate

- călătorii în Uniunea Europeană: interzise până la 2 iunie

- se pot desfășura evenimente și spectacole cu public, dar numai în funcție de evoluția epidemiologică

- localurile se pot deschide cu respectarea unor reguli, precum: cine are temperatură peste 37,5 grade nu intră, clienții și personalul au dezinfectante la dispoziție, se dă prioritate celor care rezervă locuri, prioritate pentru folosirea grădinilor și teraselor, cu respectarea unei distanțe de minim 1 metru între persoane, etc.

- pe plajele amenajate trebuie să existe dezinfectante pentru clienți și angajați, nu sunt primiți cei cu febră peste 37,5 grade, angajații trebuie să poarte măști de protecție, să încurajeze plățile electronice. Între umbrele spațiul trebuie să fie de cel puțin 10 metri pătrați, iar între șezlonguri (atunci când nu sunt sub umbrelele delimitate deja) trebuie garantată o distanță de cel puțin 1,5 metri. Nu se pot face sporturi de grup.

- pentru plajele neamenajate autoritățile cer informarea constantă a cetățenilor și responsabilizarea lor. De asemenea, recomandă distanță de siguranță de cel puțin 1 metru între umbrele, precum și prezența unui supraveghetor.

- în hoteluri și moteluri trebuie, la fel, să existe dezinfectante, să se facă rezervări, să nu intre nimeni cu febră și trebuie să se asigure respectarea distanței de cel puțin 1 metru în toate zonele. Atât oaspeții, cât și angajații trebuie să poarte mască. Orice obiect furnizat oaspeților trebuie dezinfectat înainte și după fiecare utilizare. Toate spațiile trebuie aerisite

- și în comerț trebuie respectată igiena, curățenia, distanța de minim 1 metru, clienții trebuie să aștepte în afara magazinelor, iar în cazul vânzării de îmbrăcăminte, clienții trebuie să primească mănuși de unică folosință

- în sălile de sport se intră pe bază de rezervări, trebuie păstrată distanța și aici, iar aparatele se dezinfectează. Obiectele personale se păstrează în genți.

- în muzee și biblioteci accesul se face programat, iar vizitatorii trebuie să poarte întotdeauna mască de protecție

- în birouri se respectă rezervările, distanța, igiena mâinilor și aerisirea spațiilor

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel