Cum arată fluturașul de salariu al unui parlamentar. Iată câți bani câștigă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
George Simion (sursa foto: Facebook)
George Simion (sursa foto: Facebook)

Cât câştigă un parlamentar? George Simion îşi fotografiază fluturaşul de salariu anunţând pe această cale că toţi banii din această lună vor merge către activistul de mediu, Daniel Bodnar şi pentru şcolile din nordul Bucovinei.

Conform fluturașului de salariu postat de George Simion, un parlamentar are o indemnizație brută de 20800 lei pentru 20 de zile muncite. În urma plății taxelor, acesta ajunge să încaseze în mână suma de 12574 lei, adică aproximativ 2600 de euro.  Așadar, un parlamentar român încasează 260 euro pentru fiecare zi muncită. Iată mesajul lui George Simion: 

"Donez salariul!

Așa cum am promis, lună de lună.Luna aceasta către Bucovina, 9000 lei vor merge către tratamentul lui Bodnar Daniel și 2350 lei către procesele de judecată pentru școlile din nordul Bucovinei.

Cei care îl pot ajuta pe Daniel sunt rugați să sprijine aici: https://www.facebook.com/donate/262073982108881/?fundraiser_source=external_url

Voi proceda similar lună de lună", a transmis George Simion, pe pagina sa de Facebook.

În decembrie anul trecut, reprezentantul AUR a mai făcut un anunţ asemănător, în care spunea că va dona 90% din salariul său pentru o cauză civică.

"Vreau să fac un anunţ, un anunţ pe care nu l-am făcut în campania electorală, pentru că ar fi fost interpretat greşit. Sunt parlamentar în Parlamentul României. N-am uitat cine sunt, n-am uitat ce avem de făcut şi de aceea vă anunţ că voi dona 90% din salariul meu către o cauză civică, către cazuri speciale, lună de lună", a transmis atunci Simion.

Potrivit datelor de pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, un deputat câștigă lunar o indemnizație cuprinsă între 10.951 și 13.993 de lei, indemnizația brută lunară fiind de 18.720 lei.

Liderii grupurilor parlamentare ai Camerei Deputaţilor pot obţine o indemnizație brută lunară de 20.800 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel