EXCLUSIV  Cum arată criza de combustibil din Marea Britanie: "Oamenii dorm în benzinării ca să apuce să alimenteze"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Florin Agafiței, un român stabilit în Marea Britanie a vorbit pentru StiriDiaspora despre criza combustibilului de la benzinării și despre cât de greu se mai găsește carburant. 

Florin spune ca s-a trezit de la 6 dimineața să poată alimenta și cu greu a găsit o benzinărie care avea combustibil. A fost nevoit să stea două ore la coadă ca să poată alimenta. 

"Au fost inițial patru benzinării care au rămas fără combustibil despre care se spunea că se vor închide temporar până se vor reaproviziona. Imediat, au ieșit și reprezentanții guvernului și au spus să nu ne panicăm că există suficient combustibil pentru toți, dar oamenii au făcut exact pe dos. S-au panicat și s-au dus în masă începând de vineri la benzinării. Acum foarte greu mai reușești să alimentezi. Marea majoritatea a benzinăriilor sunt închise pentru că zic că au rămas fără combustibil. Așteptăm reaprovizionarea. Eu m-am dus ieri, am plecat la ora 6:00 dimineața de acasă ca să mă aprovizionez și cu greu am găsit o benzinărie. Am stat două ore la coadă ca să reușesc să fac plinul," a povestit Florin.

Acesta spune că unele persoane alimentau în canistre din pompele pe care era pus semnul de "out of fuel" (combustibil epuizat-n.r). 

"Ce mi s-a părut ciudat este că la benzinăria la care stăteam la coadă, la pompele care erau închise teoretic, de fapt aveau combustibil în ele și funcționau pentru că veneau oameni cu canistre și se aprovizionau din ele cu ajutorul angajaților lor. Asta înseamnă că ei condiționează aprovizionarea la ora actuală. E doar părerea mea, poate vor să crească prețul prin metoda asta," a mai spus Florin.

2. -imagine fara descriere- (benzinarie-marea-britanie-2.jpeg)

Lipsa șoferilor aruncă Marea Britanie în criză

Deşi guvernul britanic insistă asupra faptului că Marea Britanie nu trece printr-o lipsă de combustibil, lipsa şoferilor duce la noi probleme, scrie astăzi Metro. Așa s-a ajuns la rafturi goale în supermarketuri şi chiar raţionalizarea chimioterapiei în anumite spitale. În Marea Britanie există o atmosferă de sfârşit de lume, informează ziarele britanice. Guvernul îndeamnă să se evite panica, dar între timp britanicii se pregătesc pentru ce e mai rău, susţin analiştii economici.

Florin spune că benzina în Marea Britanie se scumpește pe zi ce trece, iar luminita de la capătul tunelului nu pare prea aproape. 

"Astăzi sunt informații diverse în presă: se vorbește despre emiterea unor vize temporare de muncă pentru a rezolva criza șoferilor. Unele surse vorbesc despre 5000 de astfel de vize, alții chiar de 10 000.  Azi de dimineață pe Good Morning Britain vorbeau despre un milion de locuri de munca în zona șoferilor. Cert este că se scumpește combustibilul pe zi ce trece. Eu am alimentat ieri cu 1.53 pounds, dar nu știm unde se va duce prețul," a mai spus Florin Agafiței. 

2. -imagine fara descriere- (benzinarie-marea-britanie.jpeg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel