Cum arată Capitoliul după ce a fost luat cu asalt de susținătorii lui Trump (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Biroul Federal de Investigaţii a înfiinţat un site pentru a aduna informaţii, fotografii sau înregistrări video cu susţinătorii preşedintelui american Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul la Washington, relatează dpa.

„FBI acceptă ponturi şi imagini din media digitale care prezintă acte de revoltă şi de violenţă în clădirea Capitoliului şi în zona din împrejurimi”, a anunţat instituţia pe site-ul său.

Anchetatorii pot de asemenea profita de dovezile de primă mână constând în fotografii şi filmări postate chiar de autorii asaltului pe social media. Multe dintre feţele lor sunt lesne de recunoscut, întrucât cei mai mulţi au ignorat obligativitatea purtării măştii în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Hârtii și dosare împrăștiate pe jos

 

În filmările postate de reţelele de socializare se poate vedea cum mulţimea merge pe holurile instituţiei şi pătrunde în cel puţin două săli şi în birouri ale congresmenilor, pe care le-au vandalizat.

Imagini din biroul unui senator american, postate pe Twitter de reporterul CNN Ali Zaslav, arată hârtii și dosare împrăștiate pe jos și lămpi sparte.

 

O altă imagine răspândită pe rețelele de socializare arată un mesaj violent scris pe o ușă din clădire: “Omorâți media”.

 

 

„Vezi acest geam spart?”

 

Reporterul ABC News, Kevin Lewis, a postat o fotografie cu o fereastră spartă și un bilet lăsat în zona bucătoriei de persoanele care au luat cu asalt Capitoliul în care scria: „Vezi acest geam spart? Ai crezut că democrația înseamnă că tu faci regulile și cetățenii se supun. Ei bine, după cum puteți vedea, aflați pe calea cea grea.”, relatează Știrile PRO TV.

În mesaj mai este scris cu roșu: „Thomas Jefferson zâmbește la toată mizeria asta!” și „Poporul american nu mai tace!”

 

 

Obiecte de mobilier și gunoaie aruncate pe coridoare

 

Mai multe alte fotografii făcute de jurnaliști arată obiecte de mobilier și gunoaie aruncate pe coridoare, precum și steaguri aruncate în coșuri după mai multe ore de haos.

Într-o filmare publicată de Sawyer Hackett, consilier al politicianului Julian Castro, se vede cum angajații Capitoliului încearcă să facă ordine, ca politicienii să își poată relua activitatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel