CTP: E cea mai mare victorie a Simonei de până acum, mai mare decât cea de la Roland Garros

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că victoria Simona Halep din semifinala de la Wimbledon a fost mai importantă chiar și decât câștigarea turneului de la Roland Garros.

Cristian Tudor Popescu spune că Wimbledonul este un turneu cu totul și cu totul special, considerat un turneul magic, turneul imperial, de aici și importanța victoriei de ieri a Simonei Halep.

„Am trăit finala din 1976 a lui Ilie Năstase cu Bjorn Borg. De atunci au trecut 43 de ani și am ajuns să trăiesc ziua în care România să fie din nou în finala celui mai mare turneu de tenis din lume. Este cea mai mare performanță a Simonei de până acum. Este mai mare decât victoria de la Roland Garros pentru că Wimbledonul este un turneu cu totul și cu totul special. Jucătorii, oamenii de tenis îl consideră turneul magic, turneul imperial, cel mai mare din lume.

Important este și cum a reușit Simona să atingă această finală. După sfertul de finală de la Roland Garros, când Simona a fost învinsă de Anisimova, spuneam atunci că pe Simona a învins-o alt tenis și trebuia să vină și ea cu alt tenis. A făcut-o mai repede și mai bine decât mă așteptam.

Acesta este alt tenis. Nu s-a mai bazat doar pe defensiva ei, pe rezistența în raliu, a atacat de nenumărate ori, când a avut ocazia și chiar când nu a avut-o. A luat inițativa, a lovit deicisiv, în special în lung de linie, și cu dreapta și cu reverul. Nu a cedat controlul meciului și a debusolat-o pe Svitolina cu scurtele. Așa ceva nu a făcut Simona niciodată, în mod sistematic și cu atâta siguranță. De aici această victorie categorică”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel