CTP: „Dăncilă distruge cu o eficiență remarcabilă partidul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, vrea să iasă de la guvernare pentru că alegerile prezidențiale nu reprezintă o miză pentru el și să facă din nou, alături de Pro România, o alianță cu PSD în vederea alegerilor parlamentare și locale de anul viitor, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Tăriceanu si-a făcut socotelile cu cinismul care l-a caracterizat întotdeauna și a reușit să se impună în fața membrilor de partid care altfel ar fi preferat să rămână la guvernare. Cu 4% la europarlamentare e limpede că nu-i mai așteaptă niciun viitor politic. Și atunci mai apucau o bucată de cașcaval, un interes, o icră, o proteină, ceva, rămânând la guvernare cât s-o putea.

Dl Tăriceanu vede pe termen lung, își face socoteala că va face o alianță, ieșind de la guvernare, cu partidul lui Ponta și că, după ce d-na Dăncilă va fi făcută afiș la prezidențiale, se va deschide poarta unei recoalizări cu PSD, dacă se poate sub semnul înțelept al d-lui Tăriceanu. Asta e ideea pentru care iese acum de la guvernare, nu-l interesează în mod deosebit prezidențialele, din punctul lui de vedere, știe că nu are șanse să câștige, poate eventual să renunțe la candidatură și să-l susțină împreună cu partidul lui Ponta pe Mircea Diaconu. Dl Tăriceanu vizează alegerile locale și parlamentare de anul viitor, în care speră să intre într-o formulă cu Pro România și cu un PSD fără Dăncilă și oamenii ei", a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

„De partea cealaltă, d-na Dăncilă continuă cu o eficiență remarcabilă, la care nu m-aș fi așteptat, opera de distrugere PSD pe care a întreprins-o cu atâta măiestrie dl Dragnea începând cu 2016", a adăugat el.

„PSD e în clipa de față într-un amurg sângeros, aș putea spune chiar hemoragic", a spus gazetarul.

 

CTP: PSD și ALDE „își adună sărăciile la un loc"

 


Cristian Tudor Popescu mai spune că alianța dintre PSD și ALDE este conjuncturală, pentru că cele două partide „nu au soluție și își adună sărăciile la un loc".

„Marea lor speranță e ca după aceste prezidențiale să poată să se alieze cu – oricât ar fi de jumulit în aceste alegeri PSD, în care va fi condus de d-na Dăncilă, tot va rămâne ceva mai important din el.

Miza e ca după aceea să se reunească cu PSD, făcând o formulă care să obțină voturi suficiente în alegerile locale și în cele parlamentare. Alegerile prezidențiale nu interesează în clipa de față, în sine, nici pe Ponta, nici pe Tăriceanu, mă întreb în ce măsură îl interesează cu adevărat pe Mircea Diaconu", a spus gazetarul.

„D-na Dăncilă e de o eficiență extraordinară, eu nu o înțeleg pe această doamnă. În mod normal, după prăbușirea lui Dragnea, care a pus-o acolo, scaunopurtată, a așezat-o în funcția de prim-ministru, ar fi putut să se retragă într-o poziție comodă. Așa mi s-ar fi părut normal, având în vedere modul peste noapte și straniu modul în care a fost aruncată în funcția de premier.

Ea, dimpotrivă, și-a luat partidul în spate ca să-l ducă cu capul în zid. Plecarea ALDE de la guvernare e un semn și mai rău decât oricum avea PSD pe blazon în ultima vreme. ALDE pleacă de acolo pentru că încep să fie păianjeni prin cameră", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, șansele Vioricăi Dăncilă de a ajunge în turul al doilea „încep să tindă spre zero".

„De ce face asta? Nu înțeleg. În orice caz, partidul va ieși și mai prăpădit decât după alegerile europarlamentare. D-na Dăncilă va scoate și mai rău după alegerile prezidențiale", a adăugat gazetarul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel