Crumble cu mere - plăcinta englezească cu mere gata în 10 minute

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Crumble cu mere - plăcinta englezească cu mere gata în 10 minute
Crumble cu mere - plăcinta englezească cu mere gata în 10 minute

Crumble cu mere este o prăjitură delicioasă cu aspect rustic și textură deosebită, perfectă pentru a fi savurată cu o ceașcă de ceai fierbinte. Respectă rețeta noastră, iar rezultatul va fi unul garantat.   

Crumble cu mere este un desert tradițional din Marea Britanie, preparat cu o bază de mere și un topping crocant realizat din  făină, zahăr și unt. Merele tăiate în cubulețe, aromate cu zahăr, lămâie și scorțișoară, sunt acoperite cu multe firmituri de aluat, care se prepară în 5 minute, lucrând ingredientele cu mâna, și care devin crocante și aurii în cuptor.

Numele său provine de la această textură sfărâmicioasă caracteristică.

Foarte aromat, crumble-ul este o prăjitură rustică și reconfortantă, perfectă pentru zilele mai reci, de savurat pentru un mic dejun sau o gustare apetisantă!

O putem îmbogăți și cu fulgi de ciocolată sau o putem face cu alte fructe, în funcție de preferințele fiecăruia.

Hai să descoperim împreună cum se face crumble cu mere!

Ingrediente pentru 6 persoane

 

Pentru aluat ai nevoie de:

- 200 g făină 00

- 100 g zahăr pudră

- 1 linguriță extract de vanilie

- 130 g unt rece

Pentru baza de fructe ai nevoie de:

- 600 g mere

- 70 g zahăr brun

- sucul și coaja de la o jumătate de lămâie

- scorțișoară, după gust

Mod de preparare

 

Pentru crumble: se toarnă făina și zahărul într-un castron mare. Se adaugă untul tăiat în bucăți mici și se aromatizează cu vanilie. Începeți să amestecați ingredientele cu vârful degetelor, fără a încălzi prea mult amestecul. Când ați obținut firimituri mari de aluat, crumble-ul este gata. Se păstrează la frigider în timp ce pregătiți umplutura.

Se curăță merele de coajă și se taie în cuburi de aproximativ un cm. Se pun într-un castron și se adaugă zahărul brun. Se aromatizează cu coajă rasă și suc de lămâie (alegeți întotdeauna citrice netratate și spălați-le înainte de a le folosi), apoi adăugați scorțișoara (o puteți omite dacă nu vă place).

Se amestecă totul bine și se întind merele pe fundul unei forme de copt (de preferință din sticlă sau ceramică) de 22-24 cm sau în 6 recipiente de o singură porție cu diametrul de 10-12 cm.

Întindeți firimiturile de crumble, care ar trebui să rămână mai degrabă aleatorii și mari, deasupra merelor.

Continuați până când merele sunt complet acoperite.

Coaceți crumble-ul de mere la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute. Se scoate din cuptor când este aurie, se lasă să se răcească și se servește.

Poftă bună!

Sfaturi și variații


Acest crumble de mere se păstrează la temperatura camerei câteva ore, iar în frigider 2-3 zile. Se poate congela timp de 1-2 luni.

Crumble-ul de mere constă într-un strat foarte umed de fructe dedesubt și un strat crocant deasupra, care va deveni inevitabil din ce în ce mai puțin parfumat pe măsură ce trec orele. Este indicat să mâncați crumble-ul cald sau rece, dar după câteva ore, pentru ca acesta să-și păstreze consistența potrivită.

Pentru un crumble mai aromat, puteți înlocui 50 g de făină cu aceeași cantitate de făină de migdale, alune sau biscuiți amaretto măcinați fin.

Merele pot fi aromatizate cu vanilie, lămâie sau scorțișoară și se pot adăuga stafide și nuci de pin. Folosind aceeași procedură, puteți varia fructele și puteți face un crumble cu pere, cireșe sau fructe de pădure.

Vezi și: Prăjitură cu ciocolată fără făină - se face din doar 5 ingrediente și e pur și simplu delicioasă

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel