Croaţia. Atac în fața sediului guvernului. Un bărbat a deschis focul cu o mitralieră, rănind un ofițer de poliție

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
politia_croatia
politia_croatia

Un bărbat a deschis luni focul cu o mitralieră în faţa sediului guvernului croat, rănind un ofiţer de poliţie, a anunţat Ministerul croat de Interne, citat de dpa şi HINA.

 

Autorul atacului a tras trei rafale şi a fugit, iar ulterior s-ar fi sinucis. Potrivit poliţiei, corpul bărbatului a fost găsit la mai puţin de un kilometru de locul faptei. Premierul Andrej Plenkovic nu se afla în clădire în momentul atacului, care s-a produs la câteva minute după ora locală 08:00 dimineaţa (06:00 GMT), a menţionat un purtător de cuvânt guvernamental. Plenkovic a ajuns la guvern în jurul orei locale 09:00.

Poliţistul rănit, care are 31 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi este în stare stabilă, a mai indicat poliţia. Motivul atacului nu a fost deocamdată stabilit, transmite Agerpres. Poliţia a încercuit şi a restricţionat accesul în piaţa Sf. Marcu, unde a avut loc atacul şi care găzduieşte atât clădirea guvernului, cât şi pe cele ale parlamentului şi Curţii Constituţionale. Zona era survolată de elicoptere în cursul dimineţii, scrie biscani.ba.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel