Cristina Țopescu îndeamnă românii la MOBILIZARE: Acolo e INAMICUL PUBLIC

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristina Țopescu atrage atenția că deși se află de aceeași parte a baricadei anti PSD, multe dintre persoanele aflate pe această parte continuă să se certe, uitând de fapt unde este  inamicul public. 

"SA COMBATEM CIVILIZAT NU E O MISIUNE IMPOSIBILA, CHIAR NU E!

Fratilor, observ ca cei care suntem de aceeasi parte a baricadei sarim ca arsi si ne admonestam si intre noi, nimeni nu mai are intrebari, nimeni nu mai crede, toti suntem invadati de certitudini. Nici nu stiu cum le mai facem față, zau!???? Hai, zambiti, face bine! Putem avea dialog, putem avea pareri de tot felul si inauntrul " taberei" noastre. Ba chiar putem avea un dialog civilizat si cu admiratorii puterii. Dialog civilizat cu cei civilizati, sigur! Cu ceilalti, intrerupem comunicarea si gata! Am vorbit in postarea anterioara despre " publicul psd ist", in contextul solidarizarii actorilor cu magistratii. Eu n am spus o cu dispret. Exista si multi oameni de buna credinta care pot crede in PSD, care vad altfel lucrurile. Noi, la randul nostru, nu ne putem insela, nu putem fi naivi uneori, n am fost si noi pacaliti de atatea ori ? Da, sunt si admiratori ai PSD care merg la teatru, la film, nu toti sunt analfabeti functional si nici rauvoitori.

De-asta spuneam ca e cu atat mai curajos ce fac actorii. Ei isi asuma riscul de a pierde o parte din public, in conditiile in care actorul fara public isi pierde rostul. Doar ca ei, actorii aștia demni, aleg acum sa fie in primul rand cetateni si sa spuna raspicat ce pericole cred ei ca ne pandesc, sa se ridice impotriva celor care sunt la originea lor, care le genereaza sau intretin. E un act civic ce fac ei, cinste lor! Dar hai sa ne mai temperam in disputele dintre noi sau chiar cu cei din partea cealalta. Inamicul public e in alta parte. Cu atata incrancenare, intoleranta la diversitatea de opinii, cu atatea invective n o sa ajungem nicaieri! Putem uza de ironie, de zeflemea, ca doar nu suntem sfinți, dar de ce atata incrancenare si dușmanie? Credeti ca asa castigam lupta pentru o societate democratica ? Eu nu, imi pare rau. Si nu sunt dintre cei mai placizi oameni din lume cand e vorba de lupte:) Democratia, cred, e si despre diversitate si infruntare de idei si mai putin despre confruntari dezlantuite si inveninate. E despre ratiune si, mai ales, e despre civilitate !

Ganditi va! E doar o tema pe care v-o propun, n-am pretentia intelepciunii si nici a justetii absolute a ceea ce cred eu, ma gandesc doar ca am putea face exercitiul ăsta de fair play impreuna!," este mesajul Cristinei Țopescu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel