Cristian Tudor Popescu, SCENARIU EXPLOZIV: Dacă Dăncilă pică la moțiune, candidatul-surpriză care intră în turul 2

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că, dacă trece moțiunea de cenzură, Mircea Diaconu ar putea intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie, urmând modelul lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, care a câștigat alegerile cu mesaje de candidat independent. 

„Unul dintre cele mai dezolante, întristătoare spectacole pe care le-am văzut în viața mea a fost citirea moțiunii de cenzură astăzi, în Parlament. Într-o sală aproape goală, cu un singuratic domn Cîțu, care era și el plictisit de ce citea și abia aștepta să termine. A fost o corvoadă pentru el.

Aș vrea să ștu dacă vreunul dintre parlamentarii României are conștiința faptului că suntem în octombrie 2019 și că peste mai puțin de 3 luni se împlinesc 30 de ani de la Revoluție și că, după părerea mea, această moțiune ar fi trebuit să fie gândită ca o revoluție, după 30 de ani. Un guvern poate să fie înlăturat prin revoluție sau prin moțiune de cenzură. Moțiunea de cenzură ar fi trebuit să fie revoluție.

Știți cine ar putea fi marele câștigător al acestei moțiuni de cenzură? Sunt doi – ar putea fi Victor Ponta și ar mai putea fi Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu, în momentul de față, este cazul Sorin Oprescu, acum vreo 10 ani, când candida la primărie. A a venit cu un discurs în general aberant, plin de platitudini, din când în când mai scrâșnea din dinți, făcea spume la gură, nu se înțelegea nimic, dar a avut un mesaj esențial: nu sint cu nimeni, sunt independent, în condițiile încrederii în politic, așa cum avem și în clipa de față.

Cum e posibil ca Diaconu să vină cu mesajul: candidez ca să le stric jocurile? La 70 de ani te ocupi cu stricatul jocurilor, dai cu bățul prin nisip?

Cu acest tip de mesaj, însă - 'nu am spp, nu am elicoptere, sunt mircea care merge cu mașina lui în campanie, fără gărzi, nu sunt cu niciun partid'. Bineînțeles că este, așa cum Sorin Oprescu a fost susținut tacit de PSD, Diaconu e susținut de Pro România, de ALDE și probabil că și multor pesediști le-ar conveni.

Dacă dna Dăncilă cade în urma acestei moțiuni, dl Diaconu are șanse mari să intre în turul 2. Dl Barna, după părerea mea, nu îl va putea depăși, pe dl Diaconu, dl Barna e din ce în ce mai puțin convingător, are tendință de scădere, ceea ce e inadmisibil. Dl Barna nu a venit ca un om cunoscut în povestea asta, cum e dl Diaconu, care are notorietate mare. A venit ca o persoană cvasinecunoscută și ca să scazi în loc să crești, când vii din zona aceasta, e un semnal fatal. O să avem un tur 2 cu dl Iohannis și dl Diaconu.

Indiferent dacă moțiunea trece sau pică, pentru poporul român nu va fi bine, nu are încărcătura pe care ar fi meritat-o. Politicienii români - după 30 ani de libertate, după 30 de ani de democrație, avem acest peisaj cu politicieni români care nu arată în niciun caz evoluție, arată poate chiar involuție. Nu putem avea acum, la 30 de ani, o nouă revoluție”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25