Cristian Tudor Popescu: „Iohannis bate cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că premierul Viorica Dăncilă „i-a oferit pe tavă președintelui Klaus Iohannis puncte electorale” prin propunerile de remaniere. „Președintele bate cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. În acest moment, a mai spus gazetarul, candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale este o glumă, nici măcar premierul nu mai crede în ea, este de părere CTP.

Comentariul lui CTP vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara, într-o declarație de presă, că respinge toate propunerile de miniștri pe care le-a făcut premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului a cerut, în schimb, Vioricăi Dăncilă să declanșeze procedura de reconfirmare în Parlament a noului Cabinet pe care îl propune. Klaus Iohannis a mai spus că România are nevoie de o schimbare autentică, pentru a pregăti o nouă guvernare, și de o majoritate politică largă și proeuropeană pentru relansarea țării.

Cristian Tudor Popescu l-a criticat însă pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că a făcut, de la Palatul Cotroceni, un apel electoral pentru propria-i candidatură la alegerile prezidențiale. „Eu așteptam altceva. Măcar să nu încheie această alocuțiune a domniei sale cu solicitarea - ca să nu folosesc alt verb - votului cetățenilor pentru cine? Pentru domnia sa, în campania electorală. Adică, măcar să fi păstrat această aparență. Data trecută, i-a asigurat pe cetățeni că după alegerile prezidențiale, în care, firește, se subînțelegea că va fi votat și va câștiga, va asigura o nouă majoritate pentru parlament și o nouă guvernare pentru România", a spus CTP la Digi24.

„Acum, acest moment anticipat de Klaus Iohannis vine mai devreme mulțumită doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă este artizanul a ceea ce vedeți. Domnul Iohannis nu face altceva decât să bată cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă, care s-a încăpățânat să preia PSD, s-a încăpățânat să candideze la Președinție, a dus la ruperea coaliției de guvernare și a oferit în acest fel pe tavă președintelui Iohannis puncte electorale, pe care le-a câștigat în acest moment. Mișcările sunt logice din partea președintelui și firește că respinge în bloc, iarăși, aberantele numiri ale doamnei Dăncilă: Gîrbovan, Iulian Iancu, cum poți să vii cu așa ceva în astfel de momente?! Asta puteai să încerci când era mare și tare Dragnea, dar acum?!", a arătat Cristian Tudor Popescu. „Nu a vrut Klaus Iohannis să ceară explicit demisia doamnei Dăncilă și implicit a Cabinetului ei, așa cum i-a solicitat concurentul său, rivalul său Dan Barna, însă a trimis guvernul la un vot de încredere în Parlament, pe care are șanse mici să-l capete", a adăugat gazetarul.

 

CTP: „Guvernul PSD trebuia să plece din data de 26, seara, când s-au închis alegerile, nu acum!”

 

CTP consideră că PSD trebuie să plece de îndată de la guvernare. „Guvernul PSD trebuia să plece din data de 26 (mai - n.r.), seara, când s-au închis alegerile (europarlamentare - n.r.), nu acum! Am repetat de atunci - în vreme ce diverși domni de la partide făceau socoteli, din opoziție, cum că e bine să rămână PSD, „ca să mai facem noi puncte" - , eu am spus de atunci că pentru România, fiecare zi pe care guvernul Dăncilă îl mai petrece la Palatul Victoria este rea, este dăunătoare acestei țări. Nu mă interesează niciun fel de calcule politice. Acest guvern incompetent și corupt trebuie să plece, indiferent de interesul pe care îl are acum Klaus Iohannis ca acest guvern să mai rămână sau USR-ul sau PNL-ul sau unii din PSD care doresc să mai mențină guvernarea. În interesul românilor, dincolo de orice calcule cinice, electorale, acum este bine oricând pleacă guvernul Dăncilă!", spune CTP.

Întrebat dacă despre menținerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale, CTP a comentat: „Nimeni nu o mai ia în considerare, asta (candidatura doamnei Dăncilă la Președinție) este o glumă. Acum se discută despre plecarea guvernului Dăncilă. Cred că nici doamna Dăncilă nu se mai gândește la propria ei candidatură", a conchis Cristian Tudor Popescu la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel