Cristian Diaconescu, despre cei vizita prim-miniştrilor europeni: Discută cu Zelenski situaţia în care Kievul ar cădea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României și diplomat de carieră, este de părere că premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei discută cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, situaţia în care Kievul ar cădea.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jarosław Kaczyński, premierul ceh, Petr Fiala, şi premierul sloven, Janez Janša, au ajuns în capitala Ucrainei în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European.

Cei trei premieri au mesaje din partea Germaniei şi Franţei, a declarat Cristian Diaconescu la "Sinteza Zilei".

"Cei trei prim-miniştri, şi asta este o informaţie nu foarte fericită, discută cu Zelenski situaţia în care Kievul ar cădea. Pentru că în condiţiile în care Kievul ar fi ocupat de Federaţia Rusă sau pus într-o stare de asediu, se pune problema unde şi în ce fel de organizare va pleca conducerea politică", a adăugat Diaconescu.

Primii miniștri ai Poloniei, Sloveniei și Cehiei au ajuns la Kiev. Oficialii se vor întâlni cu președintele Zelenski

Scopul vizitei celor trei prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Cehiei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

În alt scop al acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni, arată un comunicat publicat marţi de cabinetul prim-ministrului polonez.

 

Tot azi, Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Canadei.

 

Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Canadei: Avem 97 de copii omorâți! Vă rugăm să închideți spațiul nostru aerian!

 

Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat, online, Parlamentului Canadei. "Puteți să vă imaginați turnul din Toronto doborât, cum a fost doborât turnul din Kiev? Avem 97 de copii omorâți. Vă rugăm să închideți spațiul aerian!", a spus președintele ucrainean.

"Câte rachete vor trebui să mai cadă până când să luați această decizie?", le-a spus parlamenterilor candanieri spus președintele ucrainean.

"Va rugăm să înțelegeți cât de important este să închidem spațiul aerian, să creștem eforturile, să creștem sancțiunile, astfel încât să nu mai rămână cu niciun dolar", a mai adăugat președintele Volodimir Zelenski.

 

Alte declarații ale lui Volodimir Zelenski

 

- Acest atac e o încercare de subjugare a poporului ucrainean

- Este o încercare de a distruge tot ceea ce facem, de a ne distruge viitorul și națiunea.

- Vă rog să nu vă opriți eforturile, vă rog să aduceți înapoi pacea în țara noastră pașnică, știu că puteți face acest lucru!

- Sunt recunoscător celor care sunt prezenți acolo, cetățenilor, ție, Justin, poporului canadian și sunt sigur că împreună vom depăși și vom fi victorioși!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel