Cristian Diaconescu, despre alegerile parlamentare din Marea Britanie: „Pentru români este important”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, referitor la alegerile parlamentare care au loc astăzi în Marea Britanie, că pentru românii care trăiesc în această țară este foarte important cum viitoarea conducere va implementa sau nu ieșirea din Uniunea Europeană.

„Scenariul cel mai bun, în situația dată, ar fi păstrarea drepturilor și a responsabilităților ca și cetățeni membri ai Uniunii Europene. Indiferent de mișcările politice ulterioare, respectarea statului pentru sutele de mii de români care muncesc, învață, au companii, au firme în Marea Britanie, așa cum el a fost stabilit în interiorul pieței unice a Uniunii Europene, reprezintă, după părerea mea, cea mai bună și cea mai favorabilă atitudine pe care Marea Britanie, indiferent cine câștigă alegerile, ar trebui să le respecte. Pentru români este important cum viitoarea conducere politică va implementa sau nu ieșirea din Uniunea Europeană", a declarat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe a subliniat că sutele de mii de români din Marea Britanie se așteaptă la un anume tip de predictibilitate.

„Deocamdată, nu se poate spune care dintre partide, laburiștii sau conservatorii, pot asigura o astfel de predictibilitate.Pot spune că din zone precum politicianul Nigel Farage am auzit niște semnale extrem de negative, în legătură cu perspectivele și drepturile cetățenilor europeni aflați în Marea Britanie și, din acest punct de vedere, dacă aceasta este atitudinea ce va fi împărtășită de viitoarea conducere politică la Londra, atunci s-ar putea să existe o problemă”, a completat Cristian Diaconescu, potrivit Mediafax.

Marea Britanie organizează joi alegeri parlamentare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel